Scoringsjubel – ser nesten «dumt ut» – Kolstad

Scoringsjubel – ser nesten «dumt ut»

Se på denne adrenalin-utblåsningen. Scoringsjubel som Kolstad-tilhengerne mildest talt liker, men som Gabriel Setteblom selv synes nesten ser litt dumt ut.

22-13 er nettopp blitt til 23-13 mot Drammen – Gabriel har gitt Kolstad timålsledelse.
(FOTO: Robert Magnussen)

Blinkskuddet fra fotograf Robert Magnussen er hentet fra sluttminuttene mot Drammen:

– Vi ledet vel med ni da jeg satte inn denne, likevel mistet jeg nesten kontrollen og jublet uhemmet, smiler Gabriel, men legger til: – Det er jo deilig, også…

Selv om Kolstads nye høyreback, eller «venstrearming» som en god venn kaller slike karer, både har rødt hår, har temperament hett nok når det trengs – dog et par grader kjøligere enn for noen få år siden – og liker at det «smeller litt», så er han en type som legger kamper bak seg så snart de er ferdigspilt. Da var det vel heller ikke problemer å «lande» etter utklassingsseieren mot Drammen og problemer med nattesøvnen…

– Nei, da. Jeg blir vanligvis ferdig med kampene i garderoben enten det har endt med seier eller tap. Etter kampen på lørdag var jeg ute og spiste sammen med familie, og søndag var det ei rolig styrkeøkt.

Men Gabriel har vurdert om det kan være noe å tjene på å gjøre seg noen notater etter kamp. Foreløpig er det blitt med tanken. 

– Om jeg ikke noterer noe, så ser jeg gjennom kampene og prøver og memorere for eksempel skuddmønster og bevegelser. Og så har jeg tenkt på at jeg når sesongen er over, skal jeg kanskje se opptak av alle kampene og så notere meg nyttig ting. Vi får se hva det blir til, smiler Gabriel.

21-åringen flyttet allerede som 17-åring fra Moss og til Halden for å satse håndball. Da han i fjor høst gjennom en agent fikk nyss i at Kolstad var interessert, begynte ting å rulle. Klubbskifte ble ikke klart før på tampen av forrige sesong. 

– Jeg ble nysgjerrig på Kolstads ambisjoner og fikk etter et møte med Stian (Gomo) sansen for treneren.

– Hvordan synes du klubbskiftet har gått?

– Mange sier at det tar minst seks måneder på å finne seg til rette i en ny klubb. Jeg føler meg allerede komfortabel i Kolstad. Jeg vet jo at klubben hentet meg først og fremst som skytter, og i starten var jeg nok litt vel opptatt av å skyte, av å score. Nå er jeg mer avslappet til det. Nå er det bare morsomt.

Rett fra egen trening for å være med på å trene Kolstads 05-gutter. Det synes Gabriel er artig. (FOTO: Tore Sæther)

– Når du ikke tar notater etter kamp har du vel heller ikke kontroll på scoringer og uttellingsprosenter…?

– Det stemmer. Og nå høres det sikkert ut som en klisje, men jeg mener det; det viktigste for meg er ikke å bli toppscorer, men at Kolstad vinner kamper.

Og det har Gabriel virkelig bidratt til, ikke minst med sine scoringer. Hvordan ser tallene ut? Med forbehold om noteringsfeil, kan jeg fortelle at han så langt er Kolstads toppscorer og står med 30 scoringer og en scoringsprosent på 59. Det er godt innafor for en bakspiller. Det er også bare et litt lavere snitt per kamp enn det hans 107 scoringer i Halden-drakten forrige sesong.

I Halden var han veldig komfortabel, veldig rolig – kanskje for rolig, i alle fall:

– Jeg kjente på et behov for miljøskifte, bevise for meg selv at jeg kunne prestere også i andre omgivelser.

Ikke mye alvor her på mandagens trening, når Gabriel skal forstyrre Rasmus i forsøk på å score på levende-vegg-Lars. Men Gabriel ønsker å være forsvarsspiller også i kamp, ikke bare være angrepsvåpen. (FOTO: Tore Sæther)

Gabriel ble altså hentet til Trondheim primært som skytter. I Halden var han også stort sett enveisspiller, selv om han gjerne også vil være en del av forsvaret. 

– Her i Kolstad får jeg sjansen til det, får mange tilbakemeldinger som gjør at jeg blir stabilt bedre. I starten følte jeg nok at det ble i overkant med beskjeder. Det var litt frustrerende, men jeg innså fort at meldingene kom for å løfte meg, ikke for noe annet. 

– Etter fire sesonger i Halden, én av dem sammen med nå Kolstad-kompis Rasmus (Carlsen), hvordan ser du for deg mottagelsen når dere i morgen skal møte Halden i Remmenhallen?

– Det blir fint å få hilse på gamle kjente, lagkompiser og venner, men det blir selvsagt litt rart å gå inn i bortelagsgarderoben. Jeg tror ikke jeg blir møtt med buing eller lignende. 

– Det måtte i så fall være hvis du scorer for mange mål…<z

– He-he. Jeg akter å male på som vanlig. Og de må ikke forvente at det er samme spilleren som kommer med Kolstad som forlot Halden i vår. Jeg har utviklet meg i kolstadmiljøet!

PS!
Kolstad har ennå til gode å vinne eliteseriekamp borte mot Halden. Alle fire kampene er endt med tap; forrige sesong 24-27, og da scoret Gabriel Setterblom fire – for Halden…

Tekst: TORE SÆTHER