Sliteseier som smakte sinnsykt godt! – Kolstad

Sliteseier som smakte sinnsykt godt!

På femte forsøk vant endelig Kolstad en eliteseriekamp i Halden. At 25-23 smakte usedvanlig godt var det ingen som helst tvil om. Og det ble noen riktig spennende siste to, tre minutter:

Et smått historisk bilde; Kolstad har nettopp vunnet en eliteseriekamp i Remmenhallen – og det for aller første gang. (SKJERMDUMP: handballtv.com)

* Halden får sjansen fra høyrekanten, stillingen er 24-23 til Kolstad – Lars redder strålende.
* Rasmus blir avblåst for teknisk feil. Det gjenstår 30 sekunder – Halden tar time out.
* Toppscorer Bilov-Olsen klemmer til, åtte sekunder gjenstår. Lars redder igjen.
* Kolstad har ball og spiller seg gjennom og forbi Halden-markørene. Elias Thome får gleden av å sette 25-23 i siste sekund.

Kolstad har tidligere opplevd at det fort kan komme en blemme etter en stor prestasjon; ØIF etter klar seier mot Fyllingen som et ferskt eksempel. Kunne det skje igjen, etter kalasseieren over Drammen – og med den elendige bortestatistikken mot Halden i friskt minne? Selvsagt kunne det det, men ex-Halden-spiller Gabriel fortalte etter kampen at i peptalk-ringen før avkast at de var enige om at de ikke skulle dra fra Halden uten to poeng.

Halden leder med fire. Kolstad-guttene brenner sjanser flere enn godt er. Men det er en time out hverken med utestemmer eller tegn på på uro i laget. De siste syv-åtte minuttene inn til pause fighter de seg helt opp i ryggen på hjemmelaget. (SKJERMDUMP: handballtv.com)

Men det ble tidlig klart at Halden kom til å selge seg dyrt. Hjemmelaget førte i neste en og en halv omgang. Da Elias Thome kontret inn 17-16, var det spilt 41 minutter og før første gang var Kolstad i ledelsen. Den ledelsen ga gjestene aldri fra seg.

Dermed tok Kolstad en meget etterlengtet topoenger med fra Remmenhallen, fordi, Stian Gomo?

– Fordi forsvaret og målvaktspillet var så stabilt bra. Å slippe inn bare 23 skal være nok til å vinne. Men Halden er et godt hjemmelag, det har vi da fått erfare opptil flere ganger. Bortelag i Remmenhallen har tøffe oppgaver – først og fremst for at Halden er gode i forsvar og har en god målvakt (danske Bertram Obling).

Ville for mye, tenkte for mye

Hva med Gabriel Setterblom og hans første kamp mot gamle lagkamerater? Før pause virket det som han spilte med veldig høye skuldre. Offensivt resulterte det i ett bomskudd, et par tekniske feil, men han gjorde det godt igjen i andreomgangen med fire fulltreffere og en fin serve til Tom Kåre Nikolaisen, som fightet seg til syvmeter. Det var i sannhet to ulike utgaver av Gabriel i de to omgangene:

– Ja, det var veldig det. Halden var gode til å komme fort opp i trynet på meg og stresset meg. Det gjorde at jeg også ødela flyten for de andre rundt meg.

– Ville for mye?

– Ja, kanskje gjorde jeg det; ville for mye og tenkte for mye. Tidligere har en dårlig start gjort at det har raknet helt for meg. Nå gjør det ikke det. Jeg ville fortsatt ta ansvar, sa Gabriel. Og smaken på denne seieren?

– Jeg så det i ansiktet på gutta at denne seieren, den betydde mye, sa Gabriel Setterblom. Han hadde for øvrig høylydt støtte av et trettitalls familiemedlemmer og venner som stilte med Kolstad-flagg og heiet på bortelaget.

– Heldigvis bor de i Moss. De «rømte» hjem rett etter kampen, småhumret Gabriel.

Tekst: TORE SÆTHER