Ni kilo lettere – fortsatt tung å skubbe seg på – Kolstad

Ni kilo lettere – fortsatt tung å skubbe seg på

Da Martin Kærgaard forlot Danmark for å bli Kolstad-spiller, hadde han to målsettinger; ned i vekt og utvikle seg som spiller.

Ni kilo lettere, men fortsatt tung å ha med å gjøre for motstanderforsvaret. Her er Martin Kærgaard i duell med Binai Aziz (33) og Jostein Epland. (FOTOS: Robert Magnussen)

Etter fire-fem måneder i den røde drakten er han på god vei. Det første er lett målbart:

– Jeg var på det meste 125 kilo. Da jeg bestemte meg for å gå til Kolstad var ambisjonen om å gå ned til et sted mellom 115 og 120 kilo. I dag er matchvekten 116, og det gjør at jeg er litt mer dynamisk som samtidig fører til at jeg får litt mindre duellkraft, men må trene på bli mer teknisk. Ni kilo mindre gjør også at jeg får mer energi, sier 24-åringen. Mot Haslum i Kolstad Arena i kveld kåret en jury ham til hjemmelagets beste. Det var ingen grunn til å protestere høylytt over den avgjørelsen…

Full uttelling

Martin scoret på alle sine fem skudd. God angrepsmessig har han vært også tidligere i høst – mot St. Hallvard for eksempel. I kveld var strekkjempen aller mest fornøyd med å gjøre en god innsats både i forsvar og angrep.

– Og det er ekstra artig å lykkes som toveisspiller. (Det var det trener Gomo før sesongen var ut etter som «parkamerat» til Tom Kåre Nikolaisen. min kommentar.) – Vi trener mer i Kolstad enn det jeg var vant med fra Danmark. Og så føler jeg nå at vi flyter på en god bølge etter storseieren over Drammen. I dag synes jeg vi i langer perioder spilte «rett så fin håndball», sa Strek-Martin. 

Rasmus Carlsen viste frem noen effektive lekkerbiskener – både som servitør og som eksekutør. Her i et sugende gjennombrudd, ustoppelig for Haslum-spiller Jostein Epland.

Herlig «smukk» dansk combo

Et par av Martins scoringer kom forøvrig som et resultat av flotte aksjoner i tospann med landsmann Rasmus Carlsen (bildet). Playmakeren var ikke bare positiv til sitt lags prestasjon:

– De siste ti minuttene var litt rare, litt sirkus liksom, «pjatt» som vi sier på dansk. Men det får vi bare legge bak oss. I store deler spilte vi riktig god håndball, ikke topp-topp, men sikkert og kontrollert. Jeg følte ganske tidlig at denne kampen, den skulle vi vinne.

Stian Gomo hadde heller ingen grunn til å være misfornøyd med sine gutter, selv om han ikke var helt med meg da jeg ga uttrykk for at Kolstad i lange perioder så ut som en medaljevinner…

– Jeg gir laget en syver på en skala fra én til ti. Å score 34 er bra, mens 28 baklengs er i overkant mye. I en periode både i første- og andreomgang spilte vi rett og slett godt; med effektive krysninger, god timing, fint spill med streken og gled rett og slett gjennom Haslum-forsvaret. At vi det siste timinuttet ikke var helt på og slapp dem litt inn på oss, det får vi bare godta når vi vinner komfortabelt.

– Haslum har vært i dytten den siste tiden, men måtte unnvære sentrale bakspillere som Røe og Øverjordet. Hvordan preget det oppladningen til kampen?

– Vi snakket om det i garderoben, og var enige om at vi skulle forberede oss som vanlig. De to Haslum-skadene skulle ikke innvirke på vår inngang til kampen, sa Gomo. Det så det heller ikke ut til å gjøre.

Daniel Brandmo har hatt en flott første del av sesongen – både som avslutter fra kant og som kontringsspillet. Det er absolutt grunn til å juble!


Noen individuelle momenter:

* Lars Eggen Rismark vant målvaktduellen suverent. Jeg noterte 19 redninger – 40 i redningsprosent – mens Haslum-duoen var godt under 30 prosent. Trond Tjemsland som har stått noen riktig gode kamper i det siste, ble byttet ut etter ca. 20 minutter. Da sto han med tre redninger.

* Daniel Brandmo fortsetter sin flotte høstsesong på venstrekanten med noen lekre kremmerhus – toppscorer og med seks treffere på åtte forsøk.

* Roar Forbord var igjen overlegent god fra syvmeteren, selv om det ble bom på det femte forsøket. Roar har nå scoret på 36 av 41 straffekast denne sesongen (serie og cup). Det gir en uttelling på 88 prosent.

* Gabriel Setterbloms kruttsterke venstrearm luktet det også i kveld svidd av – og i tospann med Håkon Følstad og hans finurlige og presise kontakt med strekspillerne – har Kolstad fått mye å spille på/variere med på den høyre bakspillerplassen.

Så skal vi selvsagt heller ikke glemme at kveldens seier var et «takk for sist» fra det sure cupnederlaget for Haslum.

Landslagstrener Tomac på plass

Blant publikum i Kolstad Arena i kveld var Zeljko Tomac. Hva syntes han først og fremst om Kolstads to landslagskandidater, William Aar og Tom Kåre Nikolaisen?

– Det var tydelig på begges spill at det var lenge siden forrige kamp. Men begge viste frem kvaliteter som vi vet de har, sa Tomac.

PS!
Jeg har ikke glemt hvordan forrige berg og dalbane-sesong var. Jeg tar også med i betraktning at Haslum kom uten både sin landslagsaktuelle bakspiller Sander Øverjordet (nesebrudd på trening i går) og lagkaptein Anders Røe, som i Kolstad Arena bare var fysisk aktiv på ergometersykkel takket være ei heftig lårhøne fra mandagens trening og som gjorde at han ikke kom på banen i kveld. Likevel synes jeg Kolstad ser lovende ut og kanskje med en bred og god stall som det aller største aktivum i forhold til tidligere sesonger.

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 9 
KOLSTAD – Haslum 34-28 (18-14)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1808
Kolstad:   
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 4(4), Elias Thome 3, Gabriel Setterblom 5, William Aar 1, Sander Rønning, Rasmus Carlsen 4, Simen Lyse 1, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 6, Emil Raknes 1, Håkon Følstad 1, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans 2, Martin Kærgaard 5.
Toppscorer Haslum:
Binai Aziz 5
Utvisninger:
Kolstad: 2 x 2 min.  – Haslum: 2 x 2 min.

NESTE HJEMMEKAMP: Onsdag 4. desember mot Bækkelaget