Skrekk og gru for en omgang!!! – Kolstad

Skrekk og gru for en omgang!!!

Kolstad tapte poengene til Runar etter en grusomt dårlig førsteomgang, men berget æren takket vært en flere hakk bedre siste halvtime.

30 minutter er spilt, og Kolstad ligger under med 11(!) mål. Ikke rart trener Vegard Samdahl går grublende til garderoben. (SKJERMDUMP: handballtv.com)


Kolstad kom til Sandefjord med statistikken på sin side; to eliteseriekamper i Runarhallen hadde gitt borteseier. I tillegg startet lagene med Kolstad på tabelltoppen og hjemmelaget på nedrykningsplass. Men det var altså før kveldens kamp. 

I løpet av en times spill ble alt dette snudd på hodet: Etter ca. syv minutters spill sto det 4-3 til Runar. Da lagene gikk til pause var ledelsen på 11(!) mål. 

En dansk målvakt – Joachim Christensen – og en smart og effektiv svensk playmaker – Anders Hellberg – spilte hovedroller da Kolstad så ut som et bunnlag og Runar som en medaljekandidat.

Hva i all verden skjedde før pause, og kan du forklare, Stian Gomo?

– Sånn like etter kamp er det ikke lett å forklare. Men forsvarsspillet vårt var i dag for snilt. Og når vi vinner ballen, spiller vi med utrolig høy risiko i kontra og ankomstspillet, som gjorde at målvakten deres kunne plukke skudd alt for lett og sende sine ut på den ene kontringen etter den andre.

Det snille forsvarsspillet gjør det heller ikke lett å være målvakt. Lars Eggen Rismark reddet fire baller (én syvmeter) før pause, og jobben ble ikke lettere for Simen Westby Johansen, da han ble byttet inn omtrent halvveis i omgangen. Hvordan var det å stå der bak, Lars?

Følelse av hjelpeløshet

– Man føler seg litt hjelpeløs på en måte og blir passiv som de andre. Jeg kom ikke inn i det. Det kom skudd fra alle posisjoner, og når vi hadde ballen fikk vi heller ikke avsluttet angrepene skikkelig.

Elleve mål bak halvveis (11-22), noe tilsvarende kan jeg ikke huske Kolstad har opplevd etter at laget i 2015 rykket opp i eliteserien. 

Stian Gomo er ikke en mann som sløser med store bokstaver og høyt volum. I garderoben i pausen i dag derimot:

«Svart stemning»

– Der var stemningen ganske svart. Jeg er ikke av typen som ofte hever stemmen, men i dag gjord jeg det. Jeg ga alle beskjed – og det gjaldt for meg også – om at nå fikk vi sannelig brette opp ermene og vise oss fra en langt bedre side. Jeg følte at det rett og slett gikk på æren løs. Det var nok sikkert ikke pedagogisk riktig, men jeg var både frustrert, skuffet og forbannet over det vi presterte før pause – inklusivt fra benken, sa trener Stian. Målvakt Lars supplerte:

– Det var litt kaotisk i garderoben i pausen, og vi fikk høre det – fortjent! – fra Stian. Vi har jo bevist at vi kan stå bra bakover. I dag gjorde vi slett ikke det og tapte alt for mange dueller.

Lars kom ikke «inni det» før pause, som han sa. Etter pause rettet det seg betraktelig i forsvarssekseren, som også gjorde målvaktjobben mer håndterbar; 13 redninger – 50% – er selvsagt utmerket, men kampen var tapt da den var halvspilt.

Simen Lyse (nr to f.h.) og Martin Kærgaard (22) er to av få kolstadgutter som har grunn til å være fornøyd med egen innsats i Runarhallen i kveld. (SKJERMPDUMP: handballtv.com)


Det er mange kolstadgutter som ikke er fornøyd med egen innsats i dag. Etter min mening bør ikke Simen Lyse og Martin Kærgaard føle at de er i den gruppen. Daniel Brandmo får også godkjent – sammen med målvakt Lars sin andreomgang.

PS!
Mandag skal kolstadspillerne på en mental «session» på Olympiatoppen i Granåsen. Den var avtalt før helgen…

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 10 
Runar – KOLSTAD 35-29 (22-11)
Runarhallen
Tilskuere: ca. 700
Kolstad:  
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 3(2), Elias Thome 4, Gabriel Setterblom 2, William Aar 4, Rasmus Carlsen 1, Simen Lyse 3, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 3, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen, Ronald Putans, Martin Kærgaard 7.
Toppscorere Runar:
Espen Røhmer og Anders Hallberg, begge 8
Utvisninger:
Kolstad: 1 x 2 min.  – Runar: 1 x 2 min.