Kliss jevnt selv med glimrende målvakt – Kolstad

Kliss jevnt selv med glimrende målvakt

Når målvakten din tar over dobbelt så mange skudd som motstanderens keepere og du til alt overmål er serieleder, da skal du ikke spille kliss jevnt med tabell-femter og det hjemme i egen hule.

Lars Eggen Rismark – Fort Kolstads høye beskytter – med formidabel kamp i kveld.
(FOTOS: Robert Magnussen)

Men det var akkurat det som skjedde i Kolstad Arena i kveld da Kolstad ledet med seks (17-11) til pause, men endte opp med å kjempe med nebb og klør for poengene mot Bækkelaget. Det klarte kolstadguttene og skal ha honnør for det.

Lars Eggen Rismarks strålende målvaktspill kamuflerte på sett og vis styrkeforholdet mellom lagene. Avstanden var egentlig ikke seks mål. Så er det nå en gang slik at det er lov å ha en god målvakt…

Og fremover på banen ble 17 scoringer før pause etterfulgt av magre 10 i andreomgangen. Hva skjedde i pausen og ute på banen den siste halvtimen, Stian Gomo?

– Jeg synes vi kom fint ut etter pause, hadde 22-15 etter syv minutter. Men så fikk vi en dårlig periode og 0-6. Da kastet vi bort ballen, brente noen gode sjanser og var litt feige i spillet vårt.

– Heldigvis varte ikke denne dårlige perioden så lenge som mot Runar.

– Midtforsvaret fikk nok å henge fingrene i, med Sundals skuddfare og strekspiller Strupstad…

– Absolutt, vi løste ikke den oppgaven. Vi vurderte å gå ut i 5-1 og også å bruke merke, men lot det være. Det er jeg glad for også fordi 6-0 løsnet litt i de avgjørende sluttminuttene, sa trener Gomo, fornøyd med to poeng og med gode erfaringer å ta med seg til neste onsdags hjemmekamp, mot St. Hallvard.

Soringsjubel. Gabriel Setterblom scoret fem på like mange forsøk.

I perioder spilte Kolstad et effektivt angrepsspill. Skuddeffektiviteten derimot, den var det ikke spesielt høyt nivå på, og antallet tekniske feil var for høyt.

Det største tankekorset var at de ikke klarte å kneble BSKs strekspill. At Emil Sundal ble oslolagets toppscorer, det er vi vant med. Og i dag endte veteranen med den skarpe venstrehånden bare på rundt 50 i uttellingsprosent, så da så. Verre var det at han var nestsist på mange BSK-mål – laget fra streken…

PS!
Martin Kærgaard måtte stå over denne kampen på grunn av en overtråkksskade på treningen i går.
Tekst: TORE SÆTHER