Aar går – Lyse blir – lenge (håper vi) – Kolstad

Aar går – Lyse blir – lenge (håper vi)

Tidligere i dag sprakk nyheten om at William Aar ikke blir å se i Kolstad-drakten neste sesong. Samtidig gjorde Kolstad-ledelsen det klart at klubben ikke jakter arvtager. 

William Aar (t.h.) drar til Århus etter denne sesongen. Simen Lyse får en enda viktigere rolle i laget. (FOTOS: Robert Magnussen)

Han finnes nemlig i klubben allerede. Simen Lyse er til og med en komplett bakspiller – med et godt øye til lagkompisene, uansett hvor de måtte befinne seg på banen. Da Kolstad i kveld knuste tabelljumbo Fold-St. Hallvard 37-22, viste 19-åringen frem flere sider av sitt store talent. 

Men hva med William, nylig klar for EM, og nå også med nysignert utenlandskontrakt med Århus Håndbold, klubben Christian Berge dro til etter sin store karriere i Flensburg og hvor også dagens trener i Kolstad, Vegard Samdahl, hadde et suksessfylt opphold. Hvordan var det å spille i dag etter at Århus-nyheten ble sluppet? 

– Det hadde egentlig ikke noen betydning. Jeg ble enig med Århus for en god stund siden, og spillerne fortalte jeg dette før kampen mot Runar (for to og en halv uke siden. min komm.) og med bønn om at det ble holdt internt. 

– En så viktig nyhet fortalt til ca. 20 personer uten at noen har vært “løsmunnet”, det er nesten utrolig… 

– Ikke sant, og det sier mye om spillergruppa vår, understreker William. 

Flere danske klubber har vært interessert i ungguttens signatur. Hvorfor ble det nettopp Århus? 

– Jeg har vært veldig klar på at jeg tror den danske ligaen er et riktig steg for meg nå. Det er et steg opp fra den norske, og det er klubber med både mange eldre rutinerte spillere og mange unge sultne. Her blir hver kamp tøff. Praten med trener Erik Veje-Rasmussen var positiv på alle vis. Han er ute etter å utvikle individuelle ferdigheter, og det tror jeg passer meg godt.  

– Forhørte du deg med Christian (Berge) om klubben og Veje? 

– Ja, det var naturlig for meg å gjøre. Han syntes mine refleksjoner rundt et bytte til Århus var fornuftige, og han forsterket det gode inntrykket jeg hadde fått. 

– Til de nære ting, dagens kamp. Hvor vanskelig er det å trykke like hardt på pedalen etter pause når du leder med 14 etter førsteomgangen? 

– Det er naturligvis vanskelig og naturlig at det blir litt mindre trykk. Vi startet kampen med bunn gass, og når du leder 8-0 etter syv-åtte minutter, da er mye gjort. Da er det viktigst å ha det artig og å underholde, sa William Aar. 

Kveldens kamp var anledningen til å la alle spillerne få godt med spilletid. 18-åringen Sander Rønning tok godt imot «tilbudet», scoret på to av sine tre skudd

Før pause begeistret Kolstad-guttene et fullsatt Kolstad Arena med et resolutt forsvarsspill, en strålende målvakt Lars Eggen Rismark – 15(!) redninger – og et angrepsspill med effektive avslutninger fra alle posisjoner. 80(!) prosent uttelling. 

Gjestene fra Drammen scoret for første gang da kampuret tikket i sitt niende minutt. Da hadde Kolstad rukket å score åtte. Utfallet av kampen var gitt. 

Bortelagets trener – ex-landslagstrener Robert Hedin – forsøkte å bøte på skaden ved å legge om forsvaret fra 6-0 til 5-1. >Det ga en umiddelbar effekt i form av en teknisk feil for Kolstad. Men mer nytte av omleggingen fikk ikke gjestene. Kolstad var et lite gjestmildt vertskap og suste videre til 14-målsledelse halvveis.  

PS! 
Neste Kolstad-kamp kommer allerede på lørdag – borte mot Follo. 

PS2! Ankelskaden han pådro seg før forrige kamp holder fortsatt Martin Kjærgaard på sidelinje. Martin var for øvrig toppscorer i bortekampen mot Fold-St. Hallvard (9 nettkjenninger) 

Tekst: TORE SÆTHER 

FAKTA Serierunde 12

 KOLSTAD – St. Hallvard 37-22 (21-7) 
Kolstad Arena 
Tilskuere: 2081 

Kolstad:    
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 5(3), Elias Thome 2, Gabriel Setterblom 4, William Aar 4, Sander Rønning 2, Rasmus Carlsen 3, Simen Lyse 3, Thor Magnus Five 2, Daniel Brandmo 1, Emil Raknes 3, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen 4, Ronald Putans 2. 

Toppscorer St. Hallvard: Peter Dahl Christensen 7 
Utvisninger:  
Kolstad:  1×2 min.  – Fold-St. Hallvard: 1×2 min.