Kolstad-gutta til Sverige – Kolstad

Kolstad-gutta til Sverige

Grytidlig lørdag morgen reiser Kolstad-troppen til Sverige, ikke for å se EM og heie på Tom Kåre og William i Stockholm, men for å spille to treningskamper i Ystad.

– Slik jeg ser det, kan det enten ende med at vi spiller jevnt med disse to gode Ystad-lagene (ligger som nummer fem og seks på Handbollsliga-tabellen) eller så får vi oss en skikkelig en på trynet, sier trener Stian Gomo med et lite smil på lur.

Ystad i sørsvenske Skåne er et kjent herrehåndball-sentrum. To riktig tøffe tester venter et Kolstad-lag som selvsagt må klare seg uten sine to EM-spillere, Tom Kåre (Nikolaisen) og William (Aar). Disse to kampene og de mange treningsøktene som er gjennomført i løpet av kamppausen på grunn av EM, vil forhåpentligvis gi en annen start på vårsesongen enn for ett år siden.

– Men det er tross alt en annerledes situasjon: Etter VM i fjor åpnet vi med Haslum og Bækkelaget, to lag som de fleste regnet med vi skulle slå. Nå går vi rett på ØIF Arendal (hjemme i Kolstad Arena onsdag 29.) og Elverum (borte søndag 9. februar). Jeg blir hverken skremt eller overrasket om vi avgir poeng her, så realistisk må man være, sier Stian.

Treningsopplegget i desember og januar er blitt gjennomført som planlagt, men med begrenset besetning. Trener Gomo forteller:

– Vi har slitt i motbakke i den forstand at vi har hatt flere ute av trening. For det første har vi hatt Tom Kåre og William med landslaget. Så kom Simen Lyse tilbake fra landslagsaktivitet med et virus som holdt ham utenfor en uke. Rasmus fikk en kink i ryggen og ble plassert på sidelinjen, mens Gabriel har hatt problemer med venstreskulderen. 

– Kan du «love» at andre del av sesongen blir en helt annen enn det vi opplevde forrige sesong?

– Det jeg kan si, er at vi har lært av erfaringene fra i fjor og at spillerne føler seg komfortable med det opplegget vi nå har kjørt. De er blitt ett år rikere på erfaring, og de har fått føle på at stallen i år er bredere enn i fjor. Vi kan i større grad tåle at enkeltspillere ikke har dagen uten at «laget» faller sammen, sier Stian og er fornøyd med å konstatere at alle de fire kantspillerne har vist gode takter på treningene. Det samme gjelder begge målvaktene. I tillegg er strekspiller Martin i full gang igjen etter at en ankelskade satte han utenfor de fire siste kampene før jul.

I morgen er spillerne innvilget fri fra fellestrening, trener i stedet individuelt – styrke, slik at de kan få se Håndballguttas EM-semifinale mot Kroatia. Hva synes Stian forøvrig om det han har sett av sine to EM-spillere?

– Det er selvsagt fantastisk artig å se begge to lykkes så bra som de gjorde mot Slovenia, ikke slik at jeg blir rørt, men litt stolt er jeg over at vi har to Kolstad-gutter i den norske EM-troppen, og to som bidrar. Jeg er kanskje aller mest glad for de tilbakemeldingene Christian (Berge) har gitt meg om at begge gjør gode bidrag i spillergruppa.  

Tekst og foto:
TORE SÆTHER