Simen ett av få lyspunkt – Kolstad

Simen ett av få lyspunkt


 
Tabelltoer Kolstad var sjanseløs mot tabellfirer ØIF Arendal (28-34). Dette var kampen da skuffelsene sto i kø i Kolstad Arena og publikum begynte å forlate hallen flere minutter før kampen var ferdigspilt. 

Simen Lyse og Martin Kærgaard(22) – to lyspunkter på en heller «mørk» Kolstad-dag.
FOTO: Robert Magnussen

Utgangspunktet var upåklagelig; et helt annet og bedre program under mesterskapspausen. To bronsegutter hjemkommet fra EM og skikkelig spillesugne. 1700 på tribunen for å se Kolstad kaste av seg skyggen av fjorårets januar. Slik gikk det ikke, og skuffelsen satt like mye i ansiktene hos kolstadfolket på banen og på benken som hos tilskuerne. 

Det startet ikke så “hakkande gale”; Kolstad i føringen det første kvarteret. Så gikk det sakte, men sikkert feil vei: ØIF-forsvarets 5-1-formasjon med en smart  Vidovic i front ble for store munnfuller for kolstadguttene. I stedet for å utfordre rommene bak spissen i ØIF-formasjonen, ble det alt for mye “enkeltmannshåndball”. 

Gjestene takket for anledningen, snappet baller, kontret inn med uttelling, og fikk alt for fritt skyte fra halvdistanse. Bakerst var det også stor forskjell, fordel ØIF. Jeg noterte 11 redninger – én av dem på 7-meter – på Jurisic. I det andre målet avverget Lars Eggen Rismark fire skudd, Simen Westby Johansen ett, i løpet av de seks-syv minuttene han fikk stå. Målvaktkamper avgjør mellom jevne lag. I dag hadde Kolstad hatt behov for en Lars som hadde vært god alene, som han kan være på sitt beste. Det var bare det at denne onsdagen maktet han ikke å “søndagsstenge”. 

Men det var altså ett stort lyspunkt, Simen Lyse. 20-åringen ble satt inn fem minutter etter pause, stilling 14-19, i overtall, og i slikt spill har Simen mange ganger vist sin spilleintelligens ved å gjøre kloke og varierte valg. Han startet med tre assists og fulgte på med et effektivt froskeskudd. Plutselig sto det 18-19, et lite håp ble tent. Det ble med håpet. Kolstad kom aldri helt à jour. Feilene i angrep florerte, og returløpene var alt annet enn imponerende. 

Det er kanskje litt for kravstort å be om forklaring bare noen minutter etter at en skuffende, svært skuffende, kamp er unnagjort. Men prøv like fullt, Simen… 

– Fremover synes jeg til tider at vi var bra. Men bakover var vi aldri gode, og returløpene var slett ikke bra. I tillegg begynte vi å bli for opptatt av dommerne. Det er aldri smart. Nei, det ble bare sånn, en dårlig dag, rett og slett, sa Kolstads bestemann, og den eneste sammen med strekspiller Martin Kærgaard som havnet på min pluss-liste med klar margin. 

Så hva tenker treneren om det som skjedde i kveld, om lyspunktet fra Klæbu, Simen, først kanskje… 

– Simen var veldig bra på den måten han kom inn og tok ansvar. Han trenger nå bare å spille på seg erfaring. Dagen i dag var viktig i så måte – både for Simen og dermed også for laget, kommenterte Stian Gomo. 

– Men hvorfor presterte dere så dårlig mot et lag som er godt – og tittelforsvarer, tross alt – men som ikke kom med noen overraskelser… 
 
– Det skulle jeg også gjerne ha vist svaret på. Jeg har det ikke her og nå. Vi lar de få skyte fra halvdistanse, og når presset på skytter ikke er all verden, så er det heller ikke lett å stå i mål. 

Lett å forstå at stemningen på Kolstad-benken ikke var spesielt lystelig i kveld…
FOTO: Robert Magnussen

– Mot deres 5-1 virket det nesten som om vi fikk litt panikk innimellom. Vi gikk oss stadig vekk i trøbbel i form av personlige feil og gode kontringsmuligheter for Arendal. Det føles ekstra bittert når jeg tenker på hvor mye vi snakket om dette på forhånd og trente på det. 

Jeg må bare innrømme at jeg er veldig skuffet over det vi presterte i dag. 

– Så er det sikkert en del som vil peke på januar-starten for ett år siden og tenke “samme, sørgelige visa”. Hva sier du da? 

– Like sikkert som vi var klar over at de to første kampene nå – Arendal og Elverum – blir meget vanskelige, så er jeg helt sikker på at vi kommer til å ta poeng i mange kamper utover vinteren, forsikrer Stian Gomo. 

Første mulighet blir om en uke, mot Elverum i Terningen Arena. Ikke enkel oppgave det… 

Tekst: TORE SÆTHER 

FAKTA 
Serierunde 15 
KOLSTAD – ØIF Arendal 28-34 (13-15) 
Kolstad Arena 
Tilskuere: 1711 
Kolstad:    
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 4(4), Elias Thome 2, Gabriel Setterblom 3, William Aar 4, Sander Rønning, Rasmus Carlsen 2, Simen Lyse 4, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Emil Raknes, Håkon Følstad 3, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans 1, Martin Kærgaard 4. 
Toppscorer ØIF Arendal: 
Martin Lindell 9(1) 
Utvisninger:  
Kolstad: 2 x 2 min.   – ØIF Arendal: 3 x 2 min.