Strålende omgang selv med rødt kort – Kolstad

Strålende omgang selv med rødt kort

Før seks minutter var spilt hadde Kolstad pådratt seg to utvisninger og ett rødt kort. Likevel leverte laget en knallgod første halvtime med 14-12-ledelse til pause.

Stian Gomo intervjuet av Harald Bredeli rett etter kampen. (SKJERMDUMP: TV2)

Stian Gomo var både sint og oppgitt over dommer-avgjørelsene – både i pausen og rett etter kampen. Kolstad-treneren brukte ord som “skandale”. Hva sa han en drøy halvtime etter at det hele var over – med 32-27-seier til Elverum?

– Jeg mener og sier det samme. Jeg hører at dommerne lener seg på regelboken og viser til at det i situasjoner som den William fikk rødkortet for, så er det forsvarsspiller som har ansvaret for at det ikke skjer noe. Men det er også noe som heter dommer-smartness, og det står ikke i regelboken.

Gomo fikk støtte i sitt syn i Elverum-leiren: – Kanskje de sa ting for å være snill, men jeg fikk nå i alle fall høre at ingen i hallen ville ha reagert om dommerne hadde dømt en tominutter på William.

Her er situasjonen som dommerne mente var rød: William setter frem høyrefoten, Sigvaldi Gudjonsson hopper inn (var det kontakt???), og dermed dro dommerne tvert det røde kortet opp av lommen. (SKJERMDUMP: TV2)

2-2 sto det etter to utvisninger (Thome og Rønning) og rødkortet. Det tok slett ikke knekken på kampmoralen til de røde. Snarere tvert imot.

Gabriel Setterblom brøt gjennom på høyresiden, gang på gang, og scoret fem på seks skudd. Rasmus Carlsen danset seg forbi og rundt og scoret tre på fem, og Simen Lyse, som fikk litt av en oppgave når både William og en skadet Ronald Putans ikke kunne bidra. 20-åringen imponerte stort offensivt og klarte seg også bra i midtforsvaret. Bakerst sto Lars Eggen Rismark en meget god omgang.

– Jeg er stolt over måten guttene håndterte det jeg mener var meget dårlig dømming. Her var det ikke likhet for loven.

Men førsteomgangen kostet krefter, og med et mer skjerpet Elverum-lag og en strålende Emil Imsgard i Elverum-målet – ni redninger etter pause – gikk det som det gjorde:

– Vi gjorde for mange feil, bommet på hundreprosentsjanser og kastet bort ballen flere ganger. Det skal vi ikke skylde på dommerne for, sa Gomo med et aldri så lite smil før Kolstad-troppen la i vei på 36 mils busstur tilbake til Trondheim.