«Mest fornøyd med angrepsspillet» – Kolstad

«Mest fornøyd med angrepsspillet»

Da Stian Gomo i fjor i et intervju vurderte nysigneringen Martin Kærgaard, trakk han frem ferdigheten som toveisspiller.

Martin Kærgaard har vært et viktig bidrag i Kolstad-laget – ikke minst med sin fysikk og rekkevidde inne på motstander-streken. (FOTO: Tore Sæther)


Så langt er Martin selv mest fornøyd med sine offensive bidrag:

– Med min fysikk og i rollen som strekspiller er det lettere å bidra offensivt i et nytt lag. Forsvarsmessig kreves det mer samarbeid. Dessuten var ikke mine 125 kilo ideelt når det kreves masse fotarbeid. Nå har jeg kommet ned i det jeg mener er min matchvekt – 113-115 kilo, og det er jeg sikker på vil gjøre at mitt forsvarsspill også blir bedre, sier den danske tometringen.

Debutkampen i eliteserien var ikke all verden – «jeg bommet en hel del; skjøt også målvakten i hodet», husker 24-åringen og tenker tilbake på høsten og første møte med Elverum (turnering i Alvdal) som mer spennende: «Jeg visste at Follo ikke skulle være et topplag, men det er til gjengjeld Elverum. Derfor var jeg spent på møtet med dem som en pekepinn på toppnivået i den norske serien.»

Seriekamp to var nykommeren på streken angrepsmessig imponerende god; mot St. Hallvard satte han alle sine ni skudd. Ytterligere et par kamper leverte han 100 prosent på avslutningene, og mot Runar den 24. november var han nesten like effektiv; syv scoringer på åtte skudd.

Så langt er det angrepsspilleren Martin Kolstad har hatt mest nytte av.
(ARKIV-FOTO: Robert Magnussen)

Men så skadet han venstre-ankelen under ei styrkeøkt på Olympiatoppen i Granåsen:

– Det var et kraftig overtråkk, og det tok betydelig lenger tid å komme tilbake enn det jeg regnet med.

Fire kamper mistet Martin. Først tredje juledag kunne han løpe – rett frem! – uten tape. Takket være EM-pausen slapp han stå over flere kamper. I årets første kamp, hjemme mot ØIF, var han sikkerheten selv – 80 prosent uttelling på sine fem skudd – mens det mot Elverum ikke ble samme blinkskyting – én scoring på fem skudd.

Nå har Kolstad startet året med kamper mot seriens to beste lag. Begge med tap, men når FyllingenBergen er motstander i Kolstad Arena i morgen, da blir det vel poeng, Martin…

– Det blir ingen enkel oppgave. Fyllingen er et godt lag, som kjører på hele tiden, veldig hissige på kontringer. Syv mot seks-spill må vi regne med, og forsvarsmessig kan det komme mye forskjellig. Selv om vi vant med syv mål i Bergen, så husker vi at det sto uavgjort til pause, og at kampen var jevn til et godt stykke ut i andre omgang, minner Martin oss om.

– Da vi snakket sammen sist sommer, sa du at du følte Kolstad var riktig klubb for deg å utvikle deg i. Har du samme følelse i dag?

– Ja, det har jeg. Det er ei ung og fin spillergruppe, i garderoben er det mye «deilig» dialog, og vi er blant de aller beste lagene.

– Etter en drøyt halvspilt sesong, da er kanskje kampen mot Drammen i Trondheim Spektrum med over 7000 tilskuere et høydepunkt?

– Det var en veldig cool opplevelse. Så mye folk i den store hallen, og så presterte vi en toppkamp. Det ga oss masse positiv energi, også i fortsettelsen. Denne opplevesen vil vi huske lenge, sier Martin Kærgaard.

Forhåpentligvis tar Martin og resten av Kolstad-spillerne med seg disse positive vibbene til Kolstad Arena i morgen.

Tekst:
TORE SÆTHER

Angrepsspilleren Martin
har vært riktig effektiv med ballen. 35 scoringer på 46 skudd gir en uttellingsprosent på 76. Her er oversikten kamp for kamp i motsatt rekkefølge som de ble spilt:

Elverum – Kolstad      1 scoring – 4 skudd
Kolstad – ØIF              4 scoringer – 5 skudd
Nærbø – Kolstad        skadet
Follo – Kolstad            skadet
Kolstad – St. Halvard  skadet
Kolstad – Bækkelaget skadet        
Runar – Kolstad          7 scoringer – 8 skudd 
Kolstad – Haslum       5 scoringer – 5 skudd
Halden – Kolstad        0 skudd!   
Kolstad – Drammen   2 scoringer – 3 skudd 
ØIF – Kolstad              3 scoringer – 3 skudd
Fyllingen – Kolstad     1 scoring – 1 skudd
Kolstad – Elverum      0 scoringer – 1 skudd
Kolstad – Nærbø        1 scoring – 2 skudd
St. Halvard – Kolstad  9 scoringer – 9 skudd
Kolstad – Follo            2 scoringer – 5 skudd