Skuffende og uforståelig dårlig – Kolstad

Skuffende og uforståelig dårlig

“Lenge siden jeg har vært så skuffet etter kamp”, sa Roar Forbord. Rådvilt, nølende, upresist og et uforståelig dårlig Kolstad-lag , synes jeg. 

Trener-duoen Gomo og Samdahl hadde mange problemer å stri med på Kolstad-benken i kveld. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

FyllingenBergen tok Kolstad-skalpen (32-29) for tredje gang på fem forsøk i elitekamp i Trøndelag: 

– Fyllingen her på hjemmebane er et lag vi skal slå, i alle fall når vi har ambisjoner om å kjempe i toppen, og det har vi jo, fortsatte Roar. 
 
Og starten i Kolstad Arena ble nesten symptomatisk med fortsettelsen, som trener Vegard Samdahl sa det: “De snappet ballen fra oss på vei fremover og scoret kampens første mål.” 

Samdahl har rett; det ble nemlig alt for mange tekniske feil, balltap som gjestene takknemlig utnyttet effektivt og kontret inn den ene scoringen etter den andre. 

Roar Forbord gjorde en godkjent angrepskamp – både som playmaker og fra 7meteren. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Fyllingens 5-1-forsvar gjorde at kolstadguttene virket rådville, nølende igangsetting av de etablerte angrepene, løpebaner og ballbaner matchet ikke. Det så rett og slett ikke bra ut: 

Samdahl: “Det ble satset for dårlig i oppstarten av angrepene; det ble spilt liksom med håndbrekket på, og da bredte usikkerheten seg, feilene kom.  Det er skuffende å svikte slik, og det hele forundret meg siden vi har trent så mye på dette.” 

Forbord: “Vi vet hvordan vi skal løse et 5-1-forsvar, selv om det kanskje ikke så slik ut. Vi har trent på dette i hele januar. I dag lot vi deres offensive spiller ødelegge rytmen i spillet vårt. De klarte å kjempe oss ut av stilen.” 

En kneskadet Ronald Putans hadde det heller ikke godt som tilskuer:
– Hvorfor det ble som det ble, er ikke godt å si. Vi var ikke gode nok bakover, og det bredte seg til angrepsspillet som ble usikkert og som resulterte i mange tekniske feil. 

– Vi tapte kampen i forsvar. Vi skal ikke slippe inn 32 mål mot Fyllingen, mente Roar. Jeg tror han har mye rett i det; fordi bare i en kort periode i andreomgangen var det tilstrekkelig og klokt fotarbeid og duellstyrke. I alt for mange minutter var forsvaret for passivt og lot både en skuddvillig Inge Aas Eriksen – syv mål på 15 skudd – og en gjennombruddssterk og effektiv Sindre André Aho (full uttelling på ni skudd) få boltre seg. 

– Engasjementet var ikke til stede. Det ble for passivt, også av meg. Det lugget rett og slett i begge ender av banen. Få redninger ble det også, sa Lars Eggen Rismark – og hadde rett i alt: To redninger noterte jeg i de 33-34 minuttene han sto. Simen Vestby Johansen hadde syv ballstopper, mens Fyllingen-målvakt Tord Vårdal reddet 13 Kolstad-skudd. 

Elias Thome ett av få lyspunkter på en mørk kolstadkveld.
(FOTO: Robert Magnussen)

Hvordan oppsummerte så lagkaptein Håkon Følstad det hele? 

– Jeg synes først og fremst det er skuffende den måten vi fremstår på før pause. Det er lov å feile, men jeg savnet engasjement, vi var reserverte, kroppsspråket var dårlig, det så ut som vi ikke hadde lyst til å være utpå der, at vi rett og slett ikke hadde det artig. 
– Nå bedret det seg en del etter pause. Vi så bedre ut, håper jeg også publikum merket seg. 

Martin Kærgaard spilte på nytt en god angrepskamp blant annet med topp uttelling på sine fire skudd. (FOTO: Robert Magnussen)

Noen lyspunkter, tross alt 

* Elias Thome traff på fem av sine seks skudd – kontra og fra høyrekanten. 
* Martin Kærgaard var Mr. 100 % på sine fire strekskudd, og var assist på én scoring 
* Roar Forbord drev angrepsspillet bra og var nest sist på tre scoringer, skaffet en 7meter og nettet på fire av fem fra straffemerket. 
 

Tekst: TORE SÆTHER 

PS1 
FyllingenBergen hadde den tidligere svenske landslagsmålvakta, Jan Stankiewicz på benken. Den snart 51(!)årige keeperen kom inn på ett straffekast, uten å redde. 

PS2 
Neste kamp er søndag 23. Februar, borte mot et revansjesugent Drammen-lag etter stortapet i Trondheim Spektrum… 

FAKTA 
Serierunde 17 
KOLSTAD – FyllingenBergen 29-32 (13-16) 
Kolstad Arena 
Tilskuere: 1511 
Kolstad:   
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 4(4), Elias Thome 5, Gabriel Setterblom 5, William Aar 3, Sander Rønning, Rasmus Carlsen 1, Simen Lyse, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 5, Emil Raknes, Håkon Følstad, Tom Kåre Nikolaisen 2,  Martin Kærgaard 4. 
Toppscorer FyllingenBergen: 
Sindre André Aho 9(2) 
Utvisninger:  
Kolstad: 1 x 2 min. – FyllingenBergen: 5 x 2 min.