Årest første topoenger – den smakte – Kolstad

Årest første topoenger – den smakte

– Vi snakket før kampen om at det aller viktigste var å sette forsvaret. Det klarte vi.

Tom Kåre Nikolaisen hadde all grunn til å smile etter kveldens kamp i Drammen.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)


Tom Kåre Nikolaisen var bare én av hardtarbeidende og krigerske defensiv-soldater som gjorde livet vanskelig for revansjesugne drammensere og fikk som belønning en velsmakende seier.

– Vi vet at Drammen har mange gode enkeltspillere og mange angrepsstrenger å spille på. Derfor var forsvarsspillet i fokus i forberedelsene til denne kampen. Og jeg synes vi lyktes veldig bra. Vi jobbet knallhardt og sto på alle mann. Det var helt avgjørende for utfallet av kampen. 

Drammen ledet kampen bare ett drøyt minutt – på stillingen 3-2 – også slik var resultatet «rettferdig». 

Hjemmelaget ble riktignok ikke definitivt hektet av, men Kolstad-guttene holdt DHK på armlengdes avstand – fra seks til to mål foran. Med seks minutter igjen å spille sto det 27-25 til Kolstad. Tom Kåres kommentar: «Jeg tipper at mora mi kommer til å spørre om det er nødvendig å gjøre det så spennende.»

Hvis jeg skulle svart, så er det nettopp dette som gjør håndball til den publikumsidretten den er – bare laget «mitt» vinner…

Syk strekmakker

I kveld var Tom Kåre én av de største blant mange vinnere i kolstaddrakt. Det har ikke bare sett slik ut i kampene etter EM-pausen. I dag fikk han også beskjed om at det aller meste av strekjobben måtte han være forberedt på å gjøre selv siden en syk Martin Kærgaard ble igjen i Trondheim da resten dro til Drammen:

– Jeg var forberedt på at det kom til å bli tungt – og det ble det. Men situasjonen er jo ikke ny for meg, å spille nesten hele kampen. Men så er jeg godt trent, og da må jeg tåle det.

Og etter noen labre forestillinger var Tom Kåre i dag veldig opptatt av å reise kjerringa:

Fokus på de viktige tingene

– Det har ikke rullet så glatt for oss, og meg, etter EM. Jeg var veldig oppsatt på at i dag skulle jeg virkelig vise hva jeg kan. Når vi ikke har fått spillet til å gli som vi ønsker, er det heller ikke så rart at frustrasjonen melder seg. Vi har snakket mye om det, både som lag, én og én og to og to – om å holde fokus på de rette tingene, på det vi kan gjøre noe med.

– Altså glemme dommerne…

– For eksempel.

– Neste kamp kommer allerede på onsdag, i Kolstad Arena. Motstander Halden ligger langt bak dere på tabellen. Hvor stor er faren for at det kan snike seg inn en liten undervurdering?

– Dersom vi spiller som mot Fyllingen, så taper vi. Så enkelt er det. Men på onsdag skal vi virkelig rette opp det dårlige inntrykket fra Fyllingen-kampen og sikre oss nye to poeng, sier Tom Kåre Nikolaisen med trykk. I dag var inntrykket Tom Kåre etterlot seg bunnsolid, i begge ender av banen – offensivt med syv scoringer på åtte skudd

William Aar herjet med Drammen-forsvaret i førsteomgangen i kveld.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Mange sto frem

I tillegg til det gode kollektive forsvarsspillet, var det var mange sterke enkeltprestasjoner som lå til grunn for kveldens seier. Tom Kåre er nevnt. I tillegg skal Daniel Brandmo ha stort klapp på skulderen ikke bare for at han satte seks av syv skudd, men for at han våget når han ble spilt opp i flere spisse situasjoner. Kantkollega på den andre siden, Elias Thome, ble ikke like ofte satt i posisjon, men scoret på begge sine skudd.

Rasmus Carlsen lignet i dag på den gjennombruddssmarte og grunnskudd-kjappe playmakeren vil har latt oss begeistre av. Og ikke minst, Rasmus tok avslutningsansvar mot slutten av kampen da drammenserne kanskje øynet et lite poenghåp

William Aar leverte en førsteomgang med skyting på høyt nivå; seks mål på åtte skudd fikk Drammen-trener Kjelling til å fortvile og til å gi beskjed om at nå måtte denne Aar sannelig stoppes. Lettere sagt enn gjort.

Og så Lars Eggen Rismark, da. Etter et par kamper hvor hverken han eller forsvarsverkene foran har vært stødige nok, så var det nesten 2.november-takter over Lars i kveld. I Trondbeim Spektrum-premieren da Drammen ble sendt hjem som slakt med ti minus i bagasjen, da presterte målvakt Lars 20 redninger. I kveld noterte jeg 16 og seier i målvaktkampen mot de to DHK-keeperne.

 Nevnes skal også Thor Magnus Five, som fikk godt med spilletid som toer i forsvar. Den oppgaven kom veteranen godt i fra.

PS!

Etter at Halden, onsdagens motstander i Kolstad Arena, høsten 2015 ønsket Kolstad velkommen til eliten ved å vinne 34-21, har de to lagene vunnet annen hver kamp i Trondheim. Forrige sesong vant Kolstad (37-29). Nå er det dags for å bryte statistikken med annenhver sesong med seier…

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 18 
Drammen – KOLSTAD 30-32 (13-16)
Drammenshallen
Tilskuere: 504
Kolstad:   

Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord, Elias Thome 2, Gabriel Setterblom 3, William Aar 7, Sander Rønning, Rasmus Carlsen 5, Simen Lyse 1, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 6, Emil Raknes, Håkon Følstad 1, Tom Kåre Nikolaisen 7.

Toppscorer Drammen:
Jonas Larholm 8(3)

Utvisninger:
Drammen:  3 x 2 min. – Kolstad: 4 x 2 min.