Adrian tilbake i rødt – Kolstad
FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

Adrian tilbake i rødt

22. mars for snart to år siden spilte Adrian Aalberg sin hittil sist kamp i Kolstad-drakten. Nå vender han tilbake.

– Og det ser jeg veldig frem til, sier 27-åringen.

Etter to sesonger i Drammen HK, vender Adrian Aalberg tilbake til Kolstad.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)


Bakgrunnen for retur til Trondheim nå er Daniel Brandmos beslutning om å sette karrierestopp etter denne sesongen. Da Stian Gomo fikk den beskjeden, tok han kontakt med Adrian. Det var i januar, og meldingen var «vi trenger en venstrekant, og vi vil gjerne ha deg.»

– Jeg ble veldig glad for å høre det, sier Adrian. Kolstad-kontakten ble fulgt opp med et møte i Trondheim med Gomo og Jostein Sivertsen. De tre pratet om løst og fast og startet en diskusjon om kontrakt, som de greit kom frem til. Adrian har skrevet under for to år – med mulighet til å reforhandle etter det første året. Sist søndag skrev han på Kolstad-papirene – etter å ha fått bank av sine ny-gamle lagkamerater…

I Kolstad var den kontringsskarpe og teknisk allsidige kantspilleren én av lagets mestscorende. Han er ikke blitt mindre målfarlig under oppholdet i Drammen, selv om DHKs spill ikke akkurat har kantspillerne og deres muligheter i fokus. Men på snaut to sesonger har Adrian i alle fall nettet 82 ganger i seriespillet. 

Hvordan har to års opphold i DHK vært?

– Mye nytt og lærerikt. Hverdagen har vært nesten bare håndball for meg. I tillegg til treningen og kamper i DHK, har jeg vært trener for et J14-lag i Holmestrand. Det har jeg lært mye av, utrolig artig.

– Håndballmessig er det stor forskjell på Kolstad og Drammen. Med Kristian Kjelling brukes det veldig mye tid på taktikk og teori.

– Hva med håndballspilleren Adrian i dag sammenlignet med han som forlot Kolstad etter 2017/18-sesongen?

– Jeg kan vel litt mer håndballteori, starter en forkjølet Adrian med en liten latter og fortsetter:

– Jeg er blitt mer moden, litt mer disiplinert, og sterkere fysisk – rett og slett utviklet meg som spiller.


– Når du nå etter sesongen vender tilbake til Kolstad og Trondheim. Hvilke forventninger har du?

– Utenfor håndballen håper jeg at jeg kan få komme tilbake i jobb i DnB. Håndballmessig synes jeg, litt på avstand, at det ser spennende ut det som skjer i Kolstad nå, med stor, ny hall, med til dels gode resultater. Å bli en del av dette, er en spennende tanke. Jeg forventer å komme til ei seriøs treningsgruppe med gutter som har ambisjoner om å vinne noe. Jeg gleder meg, ikke minst fordi jeg igjen får sjansen til å spille med mine bestekamerater, noe som er ganske unikt i toppidrett, sier Adrian Aalberg.

PS!
I tiden som Drammen-spiller har Adrian tapt nesten hver eneste kamp mot Kolstad. Den historikken kan han fra høsten av være med på å forlenge – i rød Kolstad-drakt…

Tekst: TORE SÆTHER