Klar til å ta nytt steg – Kolstad

Klar til å ta nytt steg

Eskil Dahl Reitan har erfaring fra 2. divisjon og snart én sesong i divisjonen over. Nå er han klar for å ta et nytt steg – som Kolstad-spiller.

Eskil Dahl Reitan som CSK-spiller i treningskamp mot Kolstad og Simen Lyse. Neste sesong spiller de to klæbyggene i samme drakt. (ARKIVFOTO: Tore Sæther)

Det er også Kolstad klar på, som nettopp tegnet en treårskontrakt med 19-åringen fra Klæbu:

– Eskil er en ung, sulten, lokal spiller som vet hva som trengs for å ta et nytt steg og som er villig til å legge det arbeidet som må til. Når en unggutt som han slår gjennom, er aldri lett å forutse. Se for eksempel på gutter som Simen Lyse og William Aar, sier Stian Gomo. Og Eskil selv:

– Selvsagt er jeg litt spent, spent på om jeg takler eliteserienivået, men jeg føler at jeg kan klare det.

Eskil har som storebror Erlend fotballbakgrunn. Men i motsetning til RBK-broren valgte Eskil som 14-15-åring håndball:

– Rett og slett fordi jeg syntes håndball var artigst. 

I Klæbu spilte 01’eren i flere sesonger sammen med Simen Lyse og 00-laget i tillegg til at han spilte med sine jevnaldrende. Så ble det halvannet år i Sverresborg og nå én sesong i Charlottenlund. Der har han fått mye spilletid i 1. divisjon, kanskje mer enn planlagt. Men skader på bakspillere har gitt ham sjansen:

– Jeg føler jeg har tatt den og har utviklet meg mye i CSK. Forrige sesong spilte jeg på Kolstads G18-lag og helt på slutten av sesongen, i sluttspillkamp mot ØIF, fikk jeg tre-fire minutter på banen.

Den 190 centimeter høye unggutten har også fått kjent på den internasjonale «varmlufta» takket være 22 kamper (21 scoringer) på  aldersbestemte landslag, inklusive U19-VM i fjor sommer. Kolstad-trener Stian Gomo har god kontroll på unggutten også gjennom timene på Heimdal vgs spisset opplegg i håndball. Der er Eskil midtveis i det tredje av de fire årene.

Eskil har 22 kamper med flagget på
brystet. Her fra U19-VM i fjor.

Hvordan spillertype er den høyrehendte bakspilleren? Eskil:
«Jeg føler selv jeg er ganske allsidig, er bra både på gjennombrudd og skudd. I forsvar kan jeg bekle flere roller. I CSK har det vært mye i 3’er-posisjon, på yngreslandslagene, gjerne som 2’er.

Karakteristikken stemmer godt overens med trener Gomos beskrivelse:
«Duellsterk spiller med et bra skudd og også bra til å se streken, allsidig med andre ord. Per i dag er han defensivt best som 3’er, så får se om vi kan gjøre ham til også en solid forsvarsspiller i 2’er-posisjon.

Nå skal Eskil Dahl Reitan gjøre unna sesonger i CSK-drakten. Sist søndag spilte han en bra match mot Falk (fire scoringer), og på søndag er klart for viktig bortekamp mot tabellnabo Sandnes.

Tekst: TORE SÆTHER