Poengløs retur – og forferdelige åtte minutter – Kolstad

Poengløs retur – og forferdelige åtte minutter

Kolstad-guttene måtte altså returnere til Trondheim uten poeng (25-29), og mye av det skyldtes elendig returløp!

Første Kolstad-time out; Haslum er i ferd med å snu kampen. (FOTO: Skjermdump handballtv.com)

Vi noterte 11 Haslum-scoringer på kontra eller i ankomst. (Kolstad hadde til sammenligning bare fem slike scoringer.) Altså scoret hjemmelaget nesten 40 prosent av sine mål før Kolstad var etablert i forsvar. Det bidro til at Stian Gomo tok time out to ganger i løpet av de første 25 minuttene, og i den andre var han mer enn sinna på sine gutter; «se til for i h…. og kom dere hjem i forsvar!!!»

Beskjeden var klar nok, og også velbegrunnet. Hvorfor var returløpene så dårlige, Roar Forbord?

– Det skulle jo egentlig være lett å løpe fort nok hjem, men så enkelt er det ikke. Når vi får så mange kontringer imot, skyldtes nok det i dag at vi tok litt for ofte for hurtige avslutninger. Da taper man fort et viktig sekund på å omstille til forsvar. Kanskje er vi enkelte ganger litt for opptatt av dommerne, og også der taper litt på retur. Nei, dette var i hele tatt en skuffende kamp for oss. I våre dårlige perioder, som blir avgjørende – spesielt i andre halvdel av førsteomgangen da var det helt svart, sa Roar og la til:

– I starten av kampen hadde vi god angrepsflyt. Vi tok oss tid, kom på hverandre som vi skulle og slapp ballen i riktig tidspunkt. Men så ble det etterhvert mindre kollektivt, mindre fart, tok for mange avslutninger på halvsjanser – som vi ikke trenger. Vi ble utålmodige, og kanskje også litt usikre.

Åtte svarte minutter

Det første kvarteret ga få signaler på hvordan denne kampen skulle ende. Da var Kolstad ordentlig i dytten. Gabriel viste toppscorertakter, Daniel hurtigtog med to uttellinger, William grunnskudd-effektiv og Rasmus både med noen lekre assist-detaljer og grunnskudd som man nikker smilende til. Og dette sendte Kolstad opp i 9-5-ledelse. Da var det spilt knapt 18 minutter. Så startet elendigheten:

* Skuddene satt ikke – annet enn  målvakt Tjemsland, som fikk noen lette redninger. (Totalt i kampen 19!)
* Returløp-svakheten ble synlig – fire raske kontramål for Haslum.

I de åtte minuttene som fulgte scoret ikke Kolstad et eneste mål, mens Haslum scoret åtte(!), snudde altså 5-9 til 13-9.

Vi har registrert det også i tidligere kamper; lange perioder hvor man har grunn til å være fornøyd med både spill og resultat, så følger kortere, men tilsvarende dårligere minutter. Bunn-nivået er for lavt, som de åtte minuttene før pause i dag. Kolstad kom aldri a jour etter dette, selv om de et timinutt etter pause var tett i hælene på Haslum uten å komme helt på siden.

O da ble det tap i Nadderud Arena – som i forrige sesongs bortekamp, og som i 4.rundekampen i cupen i slutten av september.

Så er det kanskje noe positivt å hente ved at første revansjemulighet allerede kommer på onsdag, hjemme i Kolstad Arena mot Runar. Mot sandefjordslaget har Kolstad også et seksmålstap fra i høst å hevne…

Tekst: TORE SÆTHER