«Gjør jobben – det er godt nok» – Kolstad

«Gjør jobben – det er godt nok»


Onsdag kan Kolstad sikre seg fjerdeplassen i eliteserien – hvis laget slår Runar i Kolstad Arena.

Gomo og hans menn – klare til å takke for sist, når Runar onsdag kommer til Kolstad Arena.


Etter dagens trening understreket Stian Gomo overfor spillerne da økta skulle oppsummeres: «Det handler rett og slett om at vi gjør jobben vår. Gjør vi det, så er det godt nok.»

Og viser kaptein Følstad og hans mannskap seg fra godsiden, da sikrer Kolstad seg tidenes beste serieplassering – fjerdeplass på slutt-tabellen – og også  hjemmebanefordel i sluttspillet.

– Vi må luke bort elementære feil og bearbeide mer offensivt, og vi må sette sjansene! Onsdag møter vi et krigersk Runar-lag som spiller for å holde seg på kvalik-plass. Vi må møte dem med samme tøffe fysikk, sier trener Gomo.

Hva lurer de på, mon tro, trenerduoen Gomo / Samdahl…?

Men hva sier han om sesongen, plusser og minuser to runder før ferdigspilt serie?

Sesongens pluss-momenter

* Strukturen i det offensive spillet – enklere, men mer effektivt. Det har det faktisk også vært i de dårlige periodene; vi har kommet oss til gode sjanser.
* Kantspillerne har tatt store steg. Ikke bare er uttellingen bedre, men de har også defensivt vært mer aktive – alle fire. Nå har vi klare første- og andrevalg på begge kantene, slik at andrevalgene (Emil og Sander) ikke har fått mye spilletid. Men de har tatt steg, det ser vi på trening.
* Gabriels inntreden i laget. Han kom til oss som ren angrepsspiller. Nå fremstår han som en mer komplett spiller som behersker 2er-rollen i forsvar.
* Større bredde i stallen.

* En målvaktsduo som fungerer veldig godt sammen med Lars som den klare ener. All honnør til Simen som står på så hardt i sin rolle som andrevalg.

Minusene i 19/20

Vi må sette sjansene våre!
* Forsvarsspillet er vi slett ikke fornøyd med. Vi slipper rett og slett inn for mange mål (28 i snitt) – kanskje er noe av årsaken at vi i treningsarbeidet har prioritert angrep?
* I kamper med «hyggelig» ledelse har vi mistet strukturen i spillet i avgjørende faser. Det holder ikke!
* Vurderingene og kvaliteten på skudd og ikke minst innspill ikke gode nok i flere kamper, og det betyr gjerne kontringsscoringer imot.
* Ankomst og kontra er vi ikke så gode på som vi ønsker oss. Kanskje blir vi usikre, rett og slett litt feige og ikke våger å kjøre etter…

PS!
Kolstad-guttene har et stygt seksmålstap (29-35) fra første seriemøte mot Runar å hevne.

TEKST OG FOTO: Tore Sæther