Simen – lysende – 4. plassen sikret – Kolstad

Simen – lysende – 4. plassen sikret

Simen Lyse startet kamp for første gang i Kolstad-drakt. Han takket for tilliten, var lysende god i perioder da Kolstad slo Runar (29-26) og sikret 4. plassen på tabellen. 

Simen Lyse (25) spilte en flott kamp og viste at han er klar til å ta over etter William Aar, når han forsvinner til Aarhus og Danmark etter denne sesongen.

– Kolstads beste plassering i eliteserien. Kult, sa 20-åringen, som imponerte en publikumstom (…) Kolstad Arena. 

Det var i det hele tatt en rar og spesiell atmosfære. Virus corona og NHF-bestemmelsen om publikumstomme elitehaller – etter helsemyndighetenes anbefalinger – la en uvanlig ramme rundt kampen.  

Trener Stian Gomo sa før kampen at de hadde snakket om det som ville møte dem. Simen Lyse fulgte opp etter å ha levert en imponerende forestilling: 

– Vi var enige om at her måtte vi stole på egen energi, egentlig som i enhver kamp, men uten publikum ble det spesielt viktig. 

– Så hvordan var det utpå der? 
 
– Litt rart var det, uten at jeg tenkte så mye på det. Vi gikk selvsagt for å vinne, det klarte vi, og så sikret vi oss fjerdeplassen på tabellen – Kolstads beste plassering i eliteserien. Moro å være med på. 

Rundt tre timer før kamp fikk Simen beskjed om at han skulle starte på banen: 
 
– For første gang. Det var gøy at jeg fikk den tilliten, smilte 20-åringen.  

Han startet sammen med Rasmus og Gabriel bak på banen, bommet på et par skudd. Før han satte inn et herlig kontramål til 5-4.  

Men det var etter pause 00-landslagsspilleren satte sitt stempel på kampen: 

 
Først en sikker ankomst-scoring; så en herlig frosk, en ny kontra, ytterligere to froske-scoringer – til 21-16 og 26-22 og lekre serveringer til Daniel og Martin. 

Syv scoringer på 12 skudd – godt og vel innafor, forsiktig sagt. 

– Det er ingen tvil om at Simen har «spelsinne», sa ex-Sverige-proff og selv «gammel» playmaker, Vegard Samdahl. – Han har utviklet seg pent og pyntelig denne sesongen; fått stadig litt mer spilletid og ansvar. Neste sesong må han regne med å få en mer sentral rolle. Det er jeg sikker på at han er klar for, sa trener Vegard, men la også til: 

– Men han gjør fortsatt – forståelig nok – en del av det jeg kaller «juniorfeil». Han blir for eksempel lett litt for utålmodig både forover og bakover. I angrep kommer noen skudd litt for tidlig, og i forsvar tar han noen vel store sjanser – har lyst til å stjele ballen. Slik jeg kjenner Simen, så vil han etter denne kampen sikkert også tenke på noen av de feilene han gjorde og bestemme seg for at det skal han rette på. Simen er en både selvkritisk og realistisk spiller. Han vet at mot en motstander som Runar i dag gikk det an å gjøre en del feil uten å bli straffet hardt. Verre er det om man spiller på små marginer når kamper står og vipper, sa Samdahl. 

Kveldens seier var viktig av flere årsaker: Først og fremst for å sikre fjerdeplassen på tabellen. Det gir hjemmebane-fordel i sluttspillet, dersom det blir noe sluttspill. Deretter for å revansjere seg for det sure seksmålstapet mot Runar i Sandefjord i november, og sist, men ikke minst, for å drive «vårsesong-spøkelset» langt ut av hallen. Nå har de i alle fall to seire etter jul, med mulighet for en tredje mot Bækkelaget i Oslo på søndag; det vil si om ikke Håndballforbundet stenger hele «butikken» og setter kampstopp også for de nasjonale seriene (elite-, 1. og 2. divisjon). 

Time out og alvorsprat på stillingen 10-9.

Noen flere Kolstad-lyspunkt i kveld: 

* Kantspillernes effektive scoringsjakt; Elias 4 på 4 skudd, Daniel 6 på 8 skudd. 
* Martins iherdige og sterke strekfighting. 
* Håkons to effektive server til Elias i overtall, i slutten av førsteomgangen. 
* Williams fire knallperler (etter to bom i starten) 
* Lars med noen riktige fine redninger mot Runar-angripere i hundreprosent-posisjoner. 

PS! 
Da Kolstad fikk Runar-bank i høst, vant Lars målvaktkampen klart mot Joachim Christensen. I kveld var det omvendt; Runar-målvakten hadde flest redninger, men Kolstad tok poengene…  

PS2!
Kjekt å se Ronald Putans tilbake på banen etter ganske lang «landligge» på grunn av kneoperasjon.

                                                                                                                                                                                

FAKTA 
Serierunde 21  
KOLSTAD – Runar 29-26 (14-11) 
Kolstad Arena 
Tilskuere: 
“Ingen” på grunn av korona-viruset – NHF-vedtak etter helsemyndighetenes anbefalinger  

Kolstad:    
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord, Elias Thome 4, Gabriel Setterblom 3, William Aar 4, Sander Rønning, Rasmus Carlsen, Simen Lyse 7(1), Thor Magnus Five 1, Daniel Brandmo 6, Emil Raknes, Håkon Følstad 1, Tom Kåre Nikolaisen, Ronald Putans 1(1), Martin Kærgaard 2. 
Toppscorer Runar: 
Tobias Glemming 5(4) 
Utvisninger:  
Kolstad:  2 x 2 min. – Runar: 3 x 2 min. 

TEKST OG FOTO: Tore Sæther