Storsatsing på Kolstads Juniorlag – Kolstad

Storsatsing på Kolstads Juniorlag

Det er viktig for oss med sterk lokal forankring, som betyr at vi skal få se mange trønderske elitespillere på Kolstad i årene framover. Derfor bruker vi nå masse ressurser for å gi et elitetilbud også for juniorspillere i Kolstad.

Kolstad har lenge vært et flaggskip i trøndersk herrehåndball, og er for tiden det eneste elitelaget i hele Region Nord som strekker seg fra Sunnmøre tom. Finnmark. Vi ønsker å være et naturlig samlingspunkt for alle ambisiøse håndballspillere i vår region. Gjennom vår nye storsatsing på Kolstad G-18 har vi både innledet et partnersamarbeid med Byåsen Breddehåndball lokalt, samtidig som vi har skrevet en partnersamarbeidsavtale med Tromsø HK.

Byåsen-gutta er klare for å være med å løfte Kolstads Juniorsatsing.

Byåsen Breddehåndball har jobbet målrettet og godt med guttehåndballen over flere år nå, som har ført til at det har kommet opp mange spennende håndballtalenter. Disse guttene skal sammen med Kolstads egne juniorspillere danne stammen i Kolstads G-18 satsing kommende sesong.

Et annet spennende samarbeid er linken vi har opprettet med Tromsø HK. Det er god fart i guttehåndballen i Tromsø for tida, og det kommer stadig opp nye talenter fra Ishavsbyen. Nylig signerte vi en samarbeidsavtale med Tromsø HK som bla. innebærer at de største talentene får muligheten til å trene og spille kamper med vårt G-18 lag, samtidig som elitetrenerne til Kolstad skal dra på besøk til Tromsø for å jobbe med både spiller- og trenerutvikling. Dette er et spennende prosjekt, som vi tror vil bære frukter på sikt.

Prosjektet med å skape morgendagens elitespillere ledes av Melchior Husebø, Jan Erik Wiedemann og Simen Westby Johansen. Melchior har lang erfaring som trener både fra Bergen og de siste årene i Trondheim. Han har bla. trent både Sverresborg til sluttspill i BRING-serien og Kolstad til sluttspill i LERØY-serien. Sammen med seg har han fått Jan Erik Wiedemann som har erfaring som trener for Strindheim Herrer i 1. divisjon, samt at han nylig kom fra jobben som 1. divisjons trener for Charlottenlunds damelag. Ved siden av å jobben i Kolstad skal Jan Erik fortsette som spillerutvikler i Norges Håndballforbund Region Nord. I tillegg er Simen Westby Johansen med i trenerteamet. Simen er målvakt for Kolstads elitelag, og har mange års erfaring i Eliteserien. Et meget solid trenerteam som skal gi juniorene våre et topp sportslig opplegg.

Ruben Meder og resten av gutta har mye hard trening foran seg i sommer.

Kolstad-guttene er allerede i gang med oppkjøringen til tross for Corona-viruset. Treningen foregår utendørs, og nå er det primært fokus på fysisk trening. Straks hallene åpner skal vi sette i gang med håndballrelatert trening. Se video fra en av treningene i Granåsen under.

Kolstad G-18 kjører tøff fysisk trening i Granåsen.