10 kjappe til Kolstads to trekkfugler – Kolstad

10 kjappe til Kolstads to trekkfugler

De holder seg foreløpig i ro, Tom Kåre Nikolaisen og William Aar. Ikke vet de helt når de flyr sørover heller, men det blir en eller annen gang i løpet av juli. 

Da lander William i danske Aarhus og Tom Kåre litt lenger sør, i tyske Bergischer HC, en klubb som har tilhold ved byene Solingen og Wuppertal, litt øst for Düsseldorf 

Men de to utenlandsfarerne er naturligvis i god trening, blant annet tre økter i uka på Olympiatoppen i Granåsen, hvor jeg onsdag serverte de to 10 kjappe spørsmål: 

1) Hvordan takler dere korona og smittevernregler? 

WILLIAM: “I starten var det nesten litt panisk fordi det var så mye usikkerhet knyttet til dette, selv blant ekspertene. Media-oppslagene bidro heller ikke til å skape klarhet i situasjonen.”  

TOM KÅRE: “ Ganske fint. Jeg har tatt det hele ganske seriøst. Har holdt meg stort sett hjemme og ikke truffet andre enn kjæreste og nær familie – ja, bortsett fra “Willi” (William) som jeg har trent fast sammen med her på Olympiatoppen.” 

2) Har dere holdt dere friske – er dere testet? 

WILLIAM: “Ja, jeg har vært frisk hele tiden og har ikke testet meg.” 

TOM KÅRE: “Ja, jeg har vært og er frisk. Har ikke testet meg.” 

3) Hvordan har det vært å trene annerledes – uten ball og uten motstandere? 

WILLIAM: “I starten føltes det faktisk litt godt å ikke ha en tett kalender. Nå fikk jeg styre hverdagen min litt selv; trene når jeg ville og studere når jeg ville. Etter hvert ble det litt monotont. Endelig å komme i gang med å kaste ball, føltes godt.” 

TOM KÅRE: “Det var veldig greit den første uka etter at det ble stopp for felles trening. Men da jeg skjønte at dette faktisk kom til å bli ganske langvarig, da fikk jeg meg en liten knekk. Men heldigvis så har vi hatt tilgang på Olympiatoppen, tre ganger i uka, og heldigvis har jeg hatt Willi som treningspartner. VI har både kjørt styrke og intervalløkter sammen.” 

4) Fritid uten å treffe kompiser, hvordan har det gått ? 

WILLIAM: “Det har egentlig gått greit. Alle har vært bevisst situasjonen. Det gikk mellom én og en og en halv måned før jeg var sammen med venner. Nå treffes noen av oss – også for å spille golf på Byneset.” 

TOM KÅRE: “Lite sosial aktivitet. Willi-møtene hjalp på. Jeg kunne kanskje ha vært mer sammen med kompiser, men jeg har holdt igjen på det. Dessuten hører mor til risikogruppe.” 

William og Tom Kåre er klare til å fly sørover og til å teste ut den håndballmessig varmlufta i Danmark og i Tyskland.

5) Hvordan har kontakten med den nye klubben vært? 

WILLIAM: “Jeg har hatt litt kontakt. Det har aldri vært noen usikkerhet eller meldinger med hensyn til kontrakten. Men også i Danmark var det usikkerhet rundt sesongstart. Nå har vi fått beskjed om å være på plass til sesongoppkjøring 20. Juli. Senere i dag skal jeg forresten ha facetime-visning på leilighet.” 
 

TOM KÅRE: “Det har vært en del zoom-møter med hele laget. Jeg later som jeg kan tysk… Assistenttreneren har jeg vært en del i kontakt med. Han har blant annet hjulpet meg til å finne en leilighet. Den skal jeg overta 1. juli, seks dager før sesongoppkjøringen starter. Treneren har vært klar på at man forventer at vi møter godt forberedt til oppkjøringen starter.” 

6) Livet i Danmark / Tyskland utenfor 20×40-meteren – hvordan blir det? 

TOM KÅRE: “Jeg er innstilt på å ta det som det kommer og er forberedt på at det blir en ganske annerledes hverdag enn det jeg er vant til. Så regner jeg med å få besøk av familie. Gjesterommet står klart.” 

WILLIAM: “Jeg vil nok savne kompisene og nettverket mitt her i Trondheim, og i starten kan det vel være en liten fare for at jeg blir litt alene. Jeg kjenner ingen av de andre spillerne fra før, men jeg har pratet litt med svenske August Wiger. Han og jeg er de to eneste spillerne som ikke er danske, og også August er ny i klubben. Han kommer fra RIK i Sverige.” 

7) Hva er dere mest spente på før flyttingen sørover? 

TOM KÅRE: “Jeg er veldig spent på hvordan folkene i gruppa er – spillere og støtteapparat. Så langt virker det å være en fin gjeng. Jeg får i starten kanskje støtte meg på de to svenske spillerne. De har vært i klubben et par år, tror jeg, og de to skjønner jeg i hvert fall hva sier…” 

WILLIAM: “Er spent på å kjenne på nivåforskjellen i ligaen og hvordan jeg takler overgangen. Jeg føler jo at jeg er klar til å ta dette nye steget; det er jo også grunnen til at jeg flytter på meg. En annen håndballkultur og stort engasjement rundt kampene, er også noe jeg er spent på.” 

8) Hvor endte klubbene på den reduserte serietabellen 2019-20?  

TOM KÅRE: “13.plass. (Det stemmer.) Jeg har fulgt med dem ganske mye etter at jeg skrev under.” 

WILLLIAM: “9., eller kanskje var det 10.plass.” (Bra svart; riktig: 10.plass) 

9) Hva tenker dere om livet etter Aarhus og Bergischer? 

TOM KÅRE:  “Det har jeg ikke tenkt noe særlig over. Jeg har toårs-kontrakt og håper jeg blir i bundesliga en god stund. Om det blir i Bergischer hele tiden, det er ikke godt å si.” 

WILLIAM: Nå handler det om å flytte ut og venne meg til alt som har med danske omgivelser å gjøre. Jeg har en toårskontrakt med Aarhus og tror det er et veldig fint utviklingssteg for meg.” 

10) Blir kjærestene med på flyttelasset? 

TOM KÅRE: “Ja, heldigvis blir Rebekka (Larsen) med meg til Tyskland.” 

WILLIAM: “Nei, Julie (Bøe Jacobsen) blir i Trondheim. Hun har også én sesong igjen av kontrakten med Byåsen.” 

PS! 
Og for dere som vil følge med de to kolstadguttene når seriehåndballen kastes i gang i Danmark og Tyskland, her er lenkene til klubbenes nettsteder: 
Bergischer HC:  https://www.bhc06.de 
Aarhus Håndbold: https://aarhushaandbold.dk  
 

Tekst og foto: Tore Sæther 
Fotomontasje: Anders Bergheim