Fra lek til beinhardt slit i Granåsen – Kolstad

Fra lek til beinhardt slit i Granåsen

Åtte Kolstad-gutter møttes til fredagsøkt. De visste at det kom til å gjøre vondt. Men det startet med moro.

Sander Rønning (t.v.) og makker Elias Thome etter seier i ettermiddagens beinharde konkurranser i Granåsen-anlegget. (FOTOS: Tore Sæther)

For klubbens fysiske trener, Nicolai Hildre, hadde satt sammen en konkurranse med fem øvelser hvor hverken beinmuskulatur eller lungene ble utfordret. Det ble konkurrert i å memorere spillkort, tippe vekt av sekk, klem med hendene så hardt som mulig på ei badevekt, frakte et pappbeger med vann lengst mulig bare ved å holde på kruset med hyssing, og tippe «lengden» på fem minutter. 

Nicolai Hildre hadde laget en oppgave for å utfordre huske-muskulaturen…
Hvordan hefte hyssing på vannkrus og gå lengst uten å søle vann? Håkon Følstad (t.v.) og Gabriel Setterblom vant øvelsen. Men det skal sies at konkurransen var ikke veldig tøff…

To på hvert lag, ungguttene Elias Thome og Sander Rønning stakk av med seieren og fikk bonus-sekunder til alvoret skulle begynne. Der var det Olympiatoppens fagkonsulent i styrke og kraft, Sindre Østerås, som hadde regien. Etter en variert oppvarmingssekvens med koordinering og rytme, begynte ettermiddagens virkelige slit, tøffere enn det kolstadguttene noen gang har vært gjennom, kan jeg godt tenke meg.

Østerås hadde satt sammen et program med løping og styrke annen hver gang. Lagene var de samme, øvelsene var krevende, for å si det forsiktig.

Og som om ikke verkende bein, armer og lunger som hadde fått kjørt seg var nok. En overraskelse ventet på kolstadspillerne som siste post på programmet: 

Fokus, fokus, fokus. Det er ennå langt til topps…

Løp opp trappene i hoppanlegget. 

Ikke rart at fokus var litt diffust da de kom pesende opp til  plattingen på lillebakken og at den enkle regneoppgaven som trener Stian Gomo serverte på toppen føltes adskillig vanskeligere enn den egentlig burde være.

– Det var tungt, ja. Syre var garantert, sa Lars Eggen Rismark på toppen av trappa og med hvilepulsen ennå et stykke unna.

Lars Eggen Rismark holdt stilen helt til topps, selv med syre som sved…

– Føles ganske bra nå. Men jeg må komme meg ned også, smilte Håkon Følstad.

Thome og Rønning ble kveldens totalvinnere. Hva tenkte de som det absolutt verste i ettermiddagens knallharde økt?

Sander: «Å løpe med de to 20 kilosvektene, var spesielt tøft.»
Elias: «Vi fikk to øvelser på rad hvor de samme musklene ble utfordret. Det var spesielt tungt, og så var trappene opp i hoppbanken en tøff avslutning på økta.»

Det var ikke bare lett å gå ned de mange trappetrinnene på ganske så stive bein. Mandag venter en yo-yo-test (kondisjon) på kolstadguttene, fredag en trappetest. 

PS!
Styrketrener Sindre var kanskje ikke kjempepopulær i Granåsen i ettermiddag etter hvert som den ene krevende øvelsen etter den andre ble servert. Men når spillerne trenger å gjøre uttak fra styrkebanken når kampene blir som tøffest, da tipper vi de sender noen positive tanker til Olympiatoppens mann…

Olympiatoppens mann, Sindre Østerås, viser frem øvelsene som han hadde satt sammen på de 11 «stasjonene.»

PS2!
På vår facebook-side er det flere bilder fra ettermiddagens tøffe økt i Granåsen-anlegget.

TEKST OG FOTO: Tore Sæther