Alle testet «frisk» – Kolstad

Alle testet «frisk»

I ettermiddag møttes Kolstad-spillerne til en slags sesong kick off – det vil si med helse-testing og et par tester av det sportslige slaget. Alle testet «frisk», og det var vel strengt tatt dagens beste melding.

Emil Raknes sin tur til å bli undersøkt av lege Are Løset.

Før spillerne fikk komme ut på spilleflaten, varme opp og gjøre seg klare for spenst- og utholdenhetstest, måtte de innom legen Are Løset, som heldigvis ga helsemessig «thumbs up» til alle. 

Febermåling hørte også med. Martin Kærgaard, i likhet med resten, var feberfrie.

Og da var det klart for testing. Stille lengde er helt greit. Utholdenhetstesten «yo-yo» er ikke like moro. Det viste seg at et par unggutter toppet listene. Nykommer Eskil Dahl Reitan (19) hoppet lengst med 2,94 meter, mens like unge Sander Rønning var den som holdt ut lengst på utholdenheten – syv lengder på nivå 19 med en kort pause mellom hver lengde (40 meter med retningssnu halvveis). Det blir ca. en tretusen-meter, det. Tøft spesielt når du skal «snu tilbake» halvveis på hver 40 meter…

Yo-yo’en er fortsatt ung – ingen sprekk i feltet…
De seks som holdt ut lengst – f.v.:Håkon Følstad, Rasmus Carlsen, Lars Eggen Rismark, Sander Rønning, Simen Lyse og Gabriel Setterblom.
…og så var det bare Sander som var igjen…

Selv om doc. Løset ga helsemessig klarsignal, registrerte vi at det var noen som måtte melde seg av testingene, tre kantspillere: Sander sliter med en skulder, som ikke så ut til å plage ham i utholdenhetstesten. Emil Raknes har en strekk i venstreleggen, mens Elias Thome har en uavklart lidelse i høyrekneet. Vi får håpe de alle melder seg ett hundre prosent når nå endelig håndballtreningen kan begynne.

Teamadminstrator Grete (Kambuås) var naturligvis på plass med sin lille Johanne, nå syv uker ung, men bare fire dager da hun var med mamma på sin første Kolstad-trening…

Tekst og foto:
Tore Sæther