Kolstad klar for e.cup – Kolstad

Kolstad klar for e.cup

– Å få sjansen til å spille e.cup blir både artig og motiverende.

Lars Eggen Rismark ser frem til å få spille europacuphåndball med sin tredje klubb.
(FOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Det sier Lars Eggen Rismark til nyheten om at Kolstad kommende sesong skal spille i EHF European Cup, tidligere Challenge Cup.

Målvakt Lars vet hva han snakker om. Han har tre sesonger med e.cupspill å se tilbake på; to sesonger med Fyllingen og én sesong for Midtjylland i EHF-cupen.

– Å få spille kamper er jo det artigste, og med bare «norske» kamper kan det bli litt i minste laget. Nå får vi også sjansen til å møte lag vi aldri før har spilt mot og i håndballkulturer vi aldri før har opplevd, sier Lars.

Også trener Stian Gomo er begeistret over at det nå er klart for europacupspill:

– Dette blir veldig spennende. Vi har jo hatt som mål å kvalifisere oss for europacupspill. Nå får vi sjansen. Det blir fantastisk for oss å få denne erfaringen som e.cupspill gir, både med å spille på ukjente bortebaner langt unna oss og også kjenne på det å sitte i en bortegarderobe som vi aldri tidligere har vært i.

Kolstads daglige leder Jostein Sivertsen minner om at man for ti år siden lanserte en visjon om å kunne spille e.cup i egen hall. Den gang, med Kolstad i norsk håndball nivå tre (2. divisjon), virket det som i overkant bråkjekt og langt fra realistisk:

– Men nå kan vi altså få oppleve det, smiler Sivertsen med tanken på europcup i Kolstad Arena. Han innrømmer at man har gått noen runder etter at muligheten for e.cupspill ble lansert. Det var ikke bare å si «ja» uten å tenke seg nøye om:

– Korona-situasjonen gjorde det nødvendig å diskutere dette både internt og eksternt. Dette handler jo også om økonomi. Hvordan blir det om vi ikke får lov til å ta inn mer enn noen få tilskuere på hjemmekamper? Og hva skjer om vi blir trukket mot et lag som kommer fra et «rødt» korona-land? Vi har tross alt ansvar også for spillernes helse. Men vi har fått avklart at dersom det siste skulle skje, kan vi trekke oss fra videre spill uten at det får økonomiske konsekvenser i form av bøter. To av våre viktigste samarbeidspartnere, DNB og TOBB, har også sagt at de skal hjelpe oss med å få realisert drømmen om e.cup i egen hall.

Kolstad går derfor inn i turneringen i 2. runde, som skal avvikles i midten av oktober. Drammen HK er også klar for denne turneringen og går inn i tredje runde. Selv om Kolstads e.cup er den tredje rangerte, betyr ikke det at cupen er uten meget gode lag. Vi finner blant annet Challenge cup-vinner i 2019, CSM Bucuresti, blant lagene i denne cupen.

TEKST: Tore Sæther

Her er en lenke til EHFs egen omtale av EHF-cupen og med alle oversikt over alle deltagende lag:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/51-teams-enter-revamped-ehf-european-cup-men/