Tålt mer hard trening – Kolstad

Tålt mer hard trening

I går avsluttet Kolstad sin firedagers treningssamling – med oppløftende resultat.


– Vi har gjennomført veldig bra. Spillerne har tålt å trene hardere enn på tidligere slike treningssamlinger i sesongoppkjøring, og ingen har stått av noen av øktene, rapporterer en fornøyd Stian Gomo.

Mye av årsaken til at spillerne har tålt fire tøffe dager så godt, skyldes korona. Forbud mot fellestreninger i hall i mai og juni har åpnet opp for mye fysisk trening.

– Vi står langt bedre rustet fysisk enn noen gang før. Å ha en så lang periode med fysisk trening, det har vi ikke hatt tid til under normale omstendigheter, sier trener Gomo.

Selv har han og ass.trener Vegard Samdahl hatt stor nytte av en trøndelagsferierende landslagstrener. Christian Berge har vært innom treningsleiren og hatt diskusjoner og idéutvekslinger med Kolstad-trenerne. Han har også vært litt «på gulvet» under halløktene.

– Veldig nyttig for oss naturligvis at Christian har bidratt med å stille spørsmål om våre ideer og prinsipper, rett og slett pirket bort i våre spillprinsipper.

I halløktene denne uken har trenerne kjørt spillerne i grunnspill både offensivt og defensivt. Allerede på onsdag får kolstadtroppen mulighet til å se hvor mye som sitter. Da møter laget Elverum til treningskamp i Tynsethallen.

Før seriestarten 30. august rekker laget også to treningskamper mot Vikhamar – nyopprykket til 1.divisjon – og en treningskamp mot Fyllingen. Alle kampene går i Kolstad Arena.

Tekst: TORE SÆTHER
Foto: ATLE KVÅLSVOLL