Langstrakt samarbeid: Tromsø HK og Kolstad – Kolstad

Langstrakt samarbeid: Tromsø HK og Kolstad

Mellom Trondheim og Tromsø er det drøyt 1100 kilometer. Det forhindrer ikke at Tromsø HK og Kolstad håndball har innledet samarbeid.

At klubber fra samme sted samarbeider er «toget i rute», så å si. Men samarbeid mellom Trondheim og Tromsø, det er så menn ikke dagligdags kost. Samarbeidet mellom de klubbene omfatter ei stor gruppe med spillere født i 2003 – og to som er året eldre. Melchior Husebø, trener i Kolstad, forteller hvordan det hele startet:

– Vi så at det i THK var en del spennende typer i disse årsklassene. Spesielt Aksel Hald tiltrakk vår oppmerksomhet. Så kom ideen om at et samarbeid mellom de to klubbene kunne bidra til å styrke begge miljøene. Vi bor langt fra hverandre, men vi tilhører jo samme håndballregion.

THK-trener Lasse Lundby supplerer: 

– Vi hadde lyst til å satse på kvalik. til Lerøy-serien, men alene har vi ikke nok spillere. Tidligere har det vært et samarbeid med vår naboklubb, Bravo, både på gutter 16-nivå og senior. Men da utspillet kom fra Kolstad, syntes vi det virket interessant.

Kolstad-rekrutt fotografert i forbindelse med forrige ukes treningssamling i Trondheim.
Første rekke er Tromsø HK-gutter -f.v.: 
Henrik Vågsdal, Tim Mccourt, Benjamin Fagerli, Aksel Hald, Odin Vang, Tom-Ove Garcia Gabrielsen, Odin Schäfer og Torgrim Grenersen.
Resten er Kolstad-guttere – 2.rekke f.v.:
Gard Volden, Herman Schanke, Adrian Gerhardsen, Jonas Wegger, Elias Gjessingen, Ruben Meder, Martin Rønning og Erik Funderud.
3. rekke f.v.:
Magnus Stølefjell, Christian Hillestad, Sigurd Saksvik, Jonas Andre Johnson, Tor Amundsen og Emil Wevang.
4. rekke f.v.:
Melchior Husebø (trener), Olaf Evenmo, Sigve Asbjørnslett, Simen Skjeløy, Martin Tørum, Magnus Krosby, Brage Westerlund, Dennis Solem og THK-trener Lasse Lundby.
Disse fra Kolstad var ikke til stede da bildet ble tatt:
Noah Bredesen, Erlend Ude, Petter Granås-Myhre og trener Jan Erik Wiedemann.

I forrige uke var spillergruppen med rundt 30 spillere samlet i Trondheim – til treninger, sosialt samvær og spillersamtaler. – Vi fikk sjansen til å bli godt kjent med hverandre. Jeg føler vi fikk et godt utbytte av de fire dagene, sier Husebø.

Korona-viruset har som kjent bidratt til å plassere mangt et spørsmålstegn også for avviklingen av den kommende håndballsesongen. Trener Melchior:
– Foreløpig vet vi ikke annet enn at det er fastsatt kvalifisering til Lerøy første helgen i oktober. Hvor veien går videre, er ikke godt å si – om det blir regional eller sentral kvalifisering og hvordan seriespillet vil bli avviklet. 

Selv det faktum at Kolstad Rekrutt er et så å si rent 2003-lag som skal ut å måle krefter med lag som i hovedsak består av 02-spillere, er både Husebø og Lundby optimistiske med tanke på å komme seg gjennom kvalifiseringen til Lerøy-spill. Begge de to klubbene skal spille i 3. divisjon, og begge har ambisjoner om å rykke opp til 2. divisjon.

– Det er viktig for oss at vi kan rykke opp og få frem et 2. divisjonslag. På den måten slipper unge, talentfulle og ambisiøse spillere «dra ut» allerede før de er ferdig med videregående skole. Tromsø er jo en ganske stor by, og det burde absolutt være mulig å få til et bra 2. divisjonslag. Det står og faller med at vi får etablert et stabilt godt treningsmiljø, sier Lasse Lundby.

1100 kilometers avstand skal overvinnes både ved hjelp av video-utvekslinger med kamper og treninger, trenerbesøk (Stian Gomo skal et par ganger til Tromsø i løpet av sesongen) og felles trening i forkant av – forhåpentligvis Lerøy-spill.

– Vi kommer til å reise til Lerøy-kamper med 15 spillere. Så blir det opp til de som ikke blir tatt med i første runde å fighte seg inn på laget til neste kamphelg gjennom godt treningsarbeid, sier Melchior Husebø

Tekst og foto:
TORE SÆTHER