Hvem sa det var treningskamp… – Kolstad

Hvem sa det var treningskamp…

Kolstads første treningskamp i sesongoppkjøringen, mot Norges beste lag – Elverum. Det var lite som minnet om «trening», og utfordreren slo mesteren 29-28 (17-15).

Ungarske Mathé forsøker med strekhjelp av Endre Langaas å overliste Mølgaard og Lyse. Det gikk ikke…

For de mellom 150 og 200 på tribunen i Tynsethallen fikk oppleve en kamp med masse energi, masse tenning, masse temperament og ganske så mye godt spill – både kollektivt og individuelt.

Håkon Følstad leter etter Martin Kærgaard, men får ikke ballen frem til streken denne gangen.

Elverum kom fra treningskamp mot nyopprykkede Fjellhammer – Kolstads første seriemotstander – og løp inn til en knusende 36-16-sier. I Tynsethallen i kveld var motstanden av en helt annen karakter. Elverum var i ledelsen i bare de fem første minuttene og fire minutter litt etter midtveis i andreomgangen. Kolstad-guttene lyste av energi:

Simen Lyse var i lange perioder formidabel offensivt. På trenerbenken til Elverum sitter landslagets ass.trener (Børge Lund). Jeg sier ikke mer…

– Første og fremst var det j…. artig å spille kamp igjen. Vi fløt på kampglede, og vi hadde bestemt oss for at dette skulle bli en kamp med full tenning, sa lagkaptein Håkon Følstad. På grunn av en overtråkkskade på Gabriel Setterblom på gårsdagens trening, ble det nesten hele kampen på banen for kapteinen.

Martin Kærgaard hadde en hyggelig prat med Elverum-målvakt Thorsten Fries før kampen. Da moroa begynte, var strekkjempen ikke mye «venn», nesten ustsoppelig – scoret på seks av syv skudd.

Hva syntes så trenerne om det som ble prestert. Stian Gomo først:

– I forsvar synes jeg vi tidvis var veldig bra. I perioder litt naivt, kanskje. Kærgaard og Mølgaard var solide, Lyse imponerte meg virkelig, og Lars sto veldig bra bak et godt forsvar.

Børge Lund: – Det svinger for mye hos oss. Vi har altså byttet veldig mange spillere, og med ny trener. Det ikke sagt som en unnskyldning, men alt det nye får som konsekvens ujevne prestasjoner. Men det er så mange kvaliteter i dette mannskap.

Elverums svenske playmaker Niklas Fingren hadde ikke gode arbeidsforhold mot et tett Kolstad-forsvar.

Og noen andre poeng som jeg noterte meg:

* Rasmus Mølgaard kommer til å bli en meget viktig brikke i Kolstad-spille – i begge ender av banen.
* Martin Kærgaard var svært positiv, ikke minst offensivt.
* Morsomt å se unggutten Eskil Dahl Reitan komme inn og knalle ballen i mål to ganger.
* Rutinerte Rasmus Carlsen og Håkon Følstad drev angrepsspillet godt.

* Ronald Putans blir så viktig som han er tiltenkt å være, ikke minst defensivt.
* Bakerst sto Lars Eggen Rismark meget stødig med rundt 15 redninger, noen av dem av det spektakulære slaget – ikke minst da han i undertall kom spurtende inn fra benken og så vidt reddet ett «langskudd» på vei mot tomt bur.
* «Norges beste forsvarslag»? Vel, ambisjonen er flagget. 28 baklengs ser ikke all verdens ut. Men det var altså mot Norges beste lag og ett baklengs færre enn norges-eneren. Dessuten kom nesten ti Kolstad-scoringer på kontra og i ankomstfasen. Det er også et tegn på godt forsvarsspill.
* Og så Simen Lyse, da. Forventningene er store. Han kommer til å innfri! I kveld leverte han noen detaljer både som assistent og som eksekutør som få gjør han etter.

I sum: lovende første 60 minutter i sesongoppkjøringen!

Lyse, Kærgaard og Carlsen sørger for at innspill til Endre Langaas ikke var mulig denne gangen. Men trondhjemmer Langaas var god på Elverum-streken etter pause.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER

FAKTA

Kolstad – Elverum. 29-28 (17-15)
Tynsethallen – 5. august

Treningskamp

KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome, Henning Limstrand, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg  2, Rasmus Carlsen 3, , Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 2, Martin Kærgaard 6, Håkon Følstad, Simen Lyse 10, Ronald Putans 3(2), Rasmus Mølgaard 2.
Toppscorer ELVERUM: Alexander Blonz 8(1)
Utvisninger; Kolstad:  6 x 2 min. –  Elverum: 2 x 2 min.

FLERE TRENINGSKAMPER
Kolstad har avtalt ytterligere tre treningskamper før seriestarten 30. august (borte mot Fjellhammer). De tre kampene er:

Mot Vikhammer fredag 14. og onsdag 19. Mot Fyllingen tirsdag 25. Alle kampene spilles i Kolstad Arena.