Brysom nok en gang? – Kolstad

Brysom nok en gang?

I forrige sesongs 3.runde i NM var Vikhammer ikke langt fra å detonere ei skikkelig cupbombe. I 50 minutter hadde 2. divisjonslaget taket på elite-Kolstad.

Vikhammer-trener Jim Roger Kvello håper å få gode svar og å kunne henge godt med på Kolstad i morgendagens treningskamp. (ARKIVFOTO)

Men i sluttminuttene var det tomt for krefter. Dermed slapp Team Gomo med skrekken og kjempet inn en femmålsseier (36-31). I morgen møtes de to igjen, denne gang til treningskamp. Vikhammer, 1.divisjonsdebutant og forsterket med 1.divisjonsspillerne Henrik Eidsvåg og Nicolai Daling fra CSK, har ifølge trener Jim Roger Kvello tatt steg – som betyr enda en gang å lage trøbbel for storebror Kolstad?

– For oss er det nyttig å få en referanse både på tempo og fysikk fra et nivå som er høyere enn vårt. Jeg håper i alle fall at vi skal gjøre en så god prestasjon at også Kolstad får utbytte av kampen, sier Kvello. Og kollega Gomo, hva håper han å få ut av morgendagens kamptest?

– For oss handler det ikke minst å vise at vi er godt forberedt selv om vi møter en presumtivt svakere motstander. Vi kan vel vente oss et Vikhammer-lag med offensivt forsvar, også det god trening for oss. Fjellhammer, som vi møter i første seriekamp, kan møte oss med det samme, sier Stian og lover at spillere som fikk liten tid på banen mot Elverum skal få mer å gjøre i morgen.

Simen Westby Johansen har taket på dette skuddet i forrige sesongs cupkamp mot Vikhammer. I morgen kan han og flere som satt mest på benken mot Elverum få en del spilletid, lover trener Stian. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Trening mot offensivt forsvar kan Gomo absolutt regne med å få:

– Vi kjører 3-2-1 som vår grunnformasjon, men trener selvsagt også på andre formasjoner som vi kan bruke om vi ikke lykkes i 3-2-1, sier Kvello. Og hva med det nyopprykkede laget når seriealvoret setter inn?

– Som nyopprykket får vi det tøft, også fordi fire av 12 lag skal rykke ned. Likevel føler jeg at troppen vi nå har bør være god nok til å unngå nedrykk. Allerede i første kamp får vi en pekepinn på hva som venter oss; bortekamp (6. september) mot hardtsatsende Nøtterøy.

Vikhammer spiller sin første hjemmekamp i 1. divisjon søndag 20. september mot Herulf.

PS!
Morgendagens kamp spilles i Kolstad Arena – uten publikum – og med kampstart klokken 17:30.

TEKST: Tore Sæther