Større klasseforskjell enn ventet – 39-17 – Kolstad

Større klasseforskjell enn ventet – 39-17

I fjor hadde Vikhammer taket på Kolstad i nesten 50 minutter da lagene møttes til cupkamp. I kveld var 1. divisjonsnykommeren hektet av før det var spilt 10 minutter.

Det var ikke enkle arbeidsforhold for Vikhammer-guttene (her Morten Norum) i Kolstad-forsvaret (Følstad og Limstrand), og kom man gjennom med skudd, sto Simen Westby Johansen stødig og godt mellom stengene i 60 minutter.

Treningskampen i Kolstad Arena ble en veldig ujevn affære som endte med 22 pluss (39-17) til Kolstad. Det var langt verre enn det Vikhammer-trener Jim Roger Kvello hadde håpet på:

– La gå at dette var vår første kamp siden i mars. Vi bar nok litt preg av det. Men jeg hadde håpet vi kunne ha gitt Kolstad litt mer kamp enn vi gjorde. Vi ble litt feige, litt passive og hadde kanskje litt utur i starten. Da hadde vi sjansene, men skjøt for dårlig. Så var det nyttig for oss å få kjenne på kroppen et nivå som ligger høyere enn det vi har. Jeg håper virkelig at seriemotstanderne ikke er så bra. Og så håper jeg også at vi kan by Kolstad bedre motstand i treningskampen i neste uke.

Visekaptein Rasmus Carlsen scoret ikke mange mål i kveld, men var til gjengjeld nest sist på hyggelig mange scoringer. Her er det et kantoppspill på gang.

Trenerkollega på den andre benken, Stian Gomo, hadde grunn til å være langt mer fornøyd med kveldens øvelse:

– Jeg er ikke minst fornøyd med guttenes innstilling til kampen mot en motstander som vi vet er dårligere enn oss. Prikken over i’en synes jeg var da Mølgaard kastet seg langflat for å fange en retur. Sånt liker jeg. Spillerne viste at de hadde lyst til å vinne, lyst til å vise klasseforskjellen. Så har vi en del unge spillere som er skikkelig sultne, type Rønning, Limstrand og Dahl Reitan.

Kveldens kamp ble en fin anledning for kantspillerne til å vise seg frem. Sander Rønning (over) og Elias Thome (under) fikk riktig mange muligheter – både fra kantene og i kontra. Til sammen scoret de 14, og uttellingsprosenten var slett ikke ille…

Noen områder hvor forskjellen var som aller størst i kveld:

* Kolstad hadde mer enn dobbelt så mange kontringsmål.
* Vikhammer gjorde mer enn dobbelt så mange tekniske feil.
* Simen Westby Johansen, sto hele kampen og vant duellen mot målvaktduoen Eidsvåg/Fuglem i Vikhammer-målet med klar margin. Jeg noterte 20 redninger på Simen

Til kveldens kamp var det klart at verken Setterblom eller Raknes kunne spille. Etter oppvarmingen meldte også Aalberg og Putans seg «kampudyktig», Putans dog på banen noen få minutter – mest for å sette inn fire syvmetere.
Lagene møtes igjen onsdag 19. august.

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther


Fakta
Kolstad – Vikhammer 39-17 (20-7)
Treningskamp 14. august
Kolstad Arena
Kolstad: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 5, Henning Limstrand 3, Sander Rønning 9, Rasmus Carlsen 1, Eskil Dahl Reitan 2, Martin Kærgaard 6, Håkon Følstad 3, Simen Lyse 5, Ronald Putans 5(4), Rasmus Mølgaard.
Vikhammer:  Henrik Eidsvåg, Edvard Fuglem – Yonas Tewodros, Stian Mogen 2, Morten Norum 2, Marcus Vikan Hansen 3, Dino Saric 1, Lasse Hønstad 1, Nicolai Daling 3, Hans Petter Devle, Nino Kazazic, Yngve Åkernes 1, Bent Magnus Berg 2, Einar Brevik 2.
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min. – Vikhammer: 4 x 2 min.