Kaptein Lasse: «Overrasket og glad» – Kolstad

Kaptein Lasse: «Overrasket og glad»

Allerede tidlig i vår fikk Lasse Balstad et spørsmål fra treneren sin i Ystads IF som han ikke hadde ventet:

Ystads IF foran 2020-21-sesongen. Den nye lagkapteinen i midten av første rekke, nummer frem fra venstre. (FOTO: Ystads IF hjemmeside)

– Kan du tenke seg å overta kapteinsbindet, spurte Oscar Carlén, ny sjefstrener i klubben, tidligere landslagsspiller og sønn av streklegenden Per Carlén.

– Spørsmålet kom overraskende, ikke minst fordi Ystads IF er en tradisjonsklubb hvor man har vært og er flink til å ale fem lokale spillere. Derfor synes jeg det var et tøft valg av Carlén. Men da jeg fikk spørsmålet, var jeg ikke sen om å takke ja. Jeg tar gjerne en kapteinsrolle, sier Lasse, med to års kapteinsfartstid i Kolstad, som kolstadtilhengerne husker tilbake på med stor glede.

– Hvordan reagerte lagkameratene da de fikk nyheten?

– De gratulerte meg og ga uttrykk for at det var et bra valg. Det var selvsagt godt å høre, sier Lasse.

Oscar Carlén, assistenttrener forrige sesong og sjef denne sesongen, trengte en ny skipper på YIF-skuta da den tidligere kapteinen, Alexander Borgstedt, la opp. – Lasse har de egenskapene jeg ønsker meg hos en lagkaptein, sa Carlén til lokalavisen Ystad Allehanda da kapteinsnyheten ble gjort kjent for et par dager siden.

Fra lokalavisen Ystad Allehandas nyhetssak om Lasse som ny lagkaptein.
(Faksimile: YSTAD ALLEHANDA)

Med den viktige nye rollen i laget smiler håndball-livet virkelig til ex-Kolstad-backen. Siden han kom til Ystad har det i stor grad bare vært forsvarsspill på Lasse. Med kapteinsbindet og ny trener åpner det kanskje for litt mer toveisspill?

– Carlén har antydet at det kan bli mer angrepsspill for meg denne sesongen. Det som også gjør det aktuelt er at mens vi forrige sesong hadde syv bakspillere i klubben, har vi nå seks.

– Og så kan den nye rollen og mer angrepsspill kanskje også gjøre deg landslagsaktuell igjen…?

– Nå er det jo en stund siden jeg var inne i landslagsbildet. Men om jeg skulle få sjansen igjen, griper jeg selvsagt den. Det mangler ikke på lyst til å spille flere landskamper.

Lasse skrev på en treårskontrakt for Ystads IF. Nå står han klar til å ta fatt på sin tredje sesong i den blå drakten. Hva skjer så, Lasse? Retur til hardtsatsende Kolstad hvor man blant annet har signalisert at å hente hjem tidligere Kolstad-profiler kan være aktuelt…?

– Det er ingenting som står «hugget i stein», heller ikke at jeg skal ta en håndballretur til Trondheim. Den satsingen som nå skjer i Kolstad med Rema 1000 på laget er selvsagt veldig bra for klubben og for trøndersk håndball. For meg er den nye rollen og den nye treneren moment som gjør det mer aktuelt å forlenge med Ystads enn det var for bare noen måneder siden. Og så kan det jo også åpne seg muligheter i andre land. Sikkert er det at jeg er toppmotivert for å utvikle meg som håndballspiller, sier 26-åringen og legger til at han, samboer Maiken og lille Luna på to år stortrives i Ystads med mange venner og i fine omgivelser.

PS!
YIF starter seriesesongen 11. september, på hjemmebane og mot Varberg.

Tekst: TORE SÆTHER