Gladmelding – Lars tar tre nye sesonger – Kolstad

Gladmelding – Lars tar tre nye sesonger

Dialogen kom i gang allerede rundt nyttår. Kolstad ville forlenge med sin målvaktkjempe, og ballstopper Lars Eggen Rismark ville gjerne bli i klubben.

Lars Eggen Rismark blir i Kolstad i nye tre sesonger – minst. Bildet er tatt i forbindelse med kveldens foto-session med lagfotografering på Trondheim Torv.
(FOTO: Tore Sæther)

Og når begge parter vil, ja, så blir det som regel noe ut av det. For Lars og Kolstad, tre sesonger, og det kan vi andre bare applaudere.

Vel, helt presist betyr den nye kontrakten to ekstra år, fordi den sesongen vi nå står overfor var den siste i den forrige kontrakten. Men uansett, to pluss én er tre, og det er egentlig en ganske lang kontrakt, Lars…

– Det er det, og tre år er forpliktende. For meg er det veldig greit med en såpass lang kontrakt.

– Fordi?

– Fordi trivselsfaktoren er stor i klubben. Fordi jeg har stor tro på prosjektet Kolstad. Fordi vi hele tiden har tatt steg, og fordi alt dette virker motiverende og er noe som jeg vil være en del av.

Og som om det ikke er nok:

– Klubben er solid drevet. Den har et langsiktig perspektiv på det som blir gjort. Vi har en god hjemmearena, som kan måle seg med hva som helst, også om vi sammenligner oss med utenlandske klubber. Alt dette gjør at det er artig å spille, artig å gå på trening hver eneste dag, for å bli en bedre målvakt. Det trigger meg.

Sammenlignet med tidligere sesonger, er Lars nå ikke lenger håndballspiller og student. Han er håndballspiller og vanlig arbeidstaker – en helt ny livssituasjon.

– Også det en ting som er lagt til rette gjennom klubben. Jeg jobber 60 prosent stilling hos TOBB, som er en av Kolstads samarbeidspartnere. Visst er det en ny livssituasjon, fordi jeg nå er forpliktet mot en annen part (TOBB) og har på den måten ansvar overfor noen andre. Som student er forpliktelsen bare overfor seg selv.

Sånn ønsker vi å se Lars ofte de neste tre sesongene – jublende etter en ny super redning.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Foran denne sesongen har Lars og målvaktkollega Simen Westby Johansen fått en ny coach, eller målvakt-ressurs som det gjerne heter. Tidligere eliteseriemålvakt Olav Sødal er på plass én gang i uka, og det har Lars ingenting imot:

– Jeg pleier å si at Olav har lært meg alt fra da jeg første gang hadde ham som trener, som 15-16-åring. Derfor kjenner jeg ham godt fra langt tilbake, og vi har samme grunnfilosofi om det å stå i mål. Han er flink til å utfordre oss målvakter, kjenner de rette knappene som skal trykkes på. 

– Det er en ting som er spesielt med målvakter; de er på en måte for seg selv, får gjerne er slags alene-følelse. Derfor blir det ekstra viktig at man er og arbeider i et team, og det gjør virkelig Simen og jeg. Vi har veldig god kjemi, er egentlig to rolige karer begge to, og jeg har troen på at «sammen er vi best».

Lars er med sine 29 år slett ingen gammel håndballspiller og enda mindre en gammel målvakt. Ser man seg rundt, finner man mange eksempler på målvakter som har vært blant de beste i verden – etter at de har passert 40. Hvordan ser Lars på det bildet; stå i mål på elitenivå i enda ti år…?

– Så lenge jeg føler at jeg utvikler meg; driven etter å bli bedre er veldig viktig for meg, så holder jeg på. Kroppen ser også ut til å tåle det. Selvsagt koster det stadig mer å holde den i orden jo eldre man blir. Men jeg har vært heldig i forhold til skader og har ikke stått over én eneste kamp de siste syv-åtte årene.

Det høres oppløftende ut!

Lars spilte i Kolstad til 2014, dro videre til FyllingenBergen (morgendagens treningsmotstander i Kolstad Arena) hvor han spilte i to sesonger og så til danske Midtjylland. Danskeklubben var på konkursens rand i februar 2018. Det var en god situasjon – for Kolstad. Lars løste seg fra kontrakten og dro hjem til Trondheim, til et Kolstad-lag som kjempet desperat for å unngå nedrykning. Det klarte klubben, ikke minst takket være Lars i buret. Hva så med denne sesongen, Lars?

– Jeg synes det virker solid. Troppen er jevnere og bedre. Jeg har virkelig troen på at det kan bli en god Kolstad-sesong – hvis vi bare klarer å prestere godt over en hel sesong og ikke bare en halv.

PS!
Tirsdagens treningskamp i Kolstad Arena mot eliteseriekollega FyllingenBergen har avkast klokken 16.

TEKST: Tore Sæther