«Nye» Ronald – eller…? – Kolstad

«Nye» Ronald – eller…?

Ronald Putans fremstår i dag i en litt «nyere» utgave og har overtatt straffekast-ansvaret etter Roar Fikse Forbord. Hvordan ble det slik?

Ronald Putans – sikker som bare det fra syvmetersmerket.

I ettermiddag satte 29-åringen tre syvmetere bak FyllingenBergen-målvaktene. Men når jeg spør om straffekast-ansvar, gir Ronald meg et smil, litt oppgitt kanskje også når han forteller:

– Du også. «Morsan» lurte også på hvordan det hadde seg at jeg nå skulle ta straffekastene. Er det ikke bedre å si at det var noen gode syvmetere, sier mer enn spør Ronald. Jeg har ingen som helst problem med å gi klapp på skulderen for sikker straffer-skyting. I dag var han hundreprosent-sikker, altså tre scoringer på like mange forsøk, og sist jeg så ham i aksjon fra syvmetermerket – i første treningskamp mot Vikhammer, var han like sikker; fire av fire.

Syvmeter-team

Før vi runder av syvmeterpraten vil Ronald gjerne påpeke at straffekast-ansvaret ikke bare er hans:

– Gomo ga tilliten til Martin (Kærgaard) og meg, og vi to fungerer som et team, akkurat som målvaktene.

– Men den første syvmeteren er det du som tar?

– Ikke nødvendigvis. Vi snakker sammen og avgjør det oss imellom.

Ballsnapper Ronald tok selv også sprinten opp og vant duellen mot FyllingenBergen Tord Vårdal.

Ronald har lenge fått mest spilletid i forsvar: – Det er det Gomo som bestemmer, men håndball er et toveisspill, og jeg trener ikke for å delta bare i det halve spillet.

God sommertrening

Og trening har Putans gjort mye av og godt i sommer. Han virker mer kampklar og godt trent enn noen gang før.

– Jeg synes jeg har hatt bra fremgang fra sesong til sesong. Men det er riktig at jeg har fått trent godt i sommer. Skader av betydning har jeg heller ikke hatt. Det er rett og slett artig å holde på – og det må det nødvendigvis være for å trene så mye og samtidig har en fullstilling som politi. Det går greit med støtte av samboer og resten av familien i tillegg til en forståelsesfull arbeidsgiver.

Kolstad-guttene fikk overhodet ikke taket på rutinerte Inge Aas Eriksen som scoret hele ti ganger!

– I dag ble det altså en grei seier over bergenslaget. Men når dere står overfor dem i serien, første gang 18. oktober, da må dere virkelig ha funnet ut en måte å nøytralisere rutinerte Inge Aas Eriksen på. I dag scoret bakspilleren ti mål på 12 skudd…

– Det er klart vi må ordne opp i. I dag ser vi nesten litt naive ut. Vi lar ham nærmest få skyte, og det gjør han jo godt, konstaterte Ronald Putans – i likhet med resten i Kolstad Arena i ettermiddag.

Så skal det også sies at målvaktduoen Eggen Rismark og Westby Johansen denne gangen ikke var i stand til å reparere til tider tafatt forsvarsspill. Jeg noterte bare syv redninger totalt. 

Moro å se Gabriel Setterblom i godt gjenge igjen etter overtråkkskaden.

Her er noen gode kampglimt

* Ronald Putans backhand-oppspill til venstrekant Adrian Aalberg, som sikkert satte inn 16-10.

* Simen Lyse hadde ikke dagen da han traff med skudd, men du verden for noen lekre målgivende han strødde rundt seg med.

* Playmaker Rasmus Carlsen var riktig pigg og kreativ, spesielt før pause; fem skudd ga like mange scoringer, og i tillegg servet han effektivt.

* Bruken av lagkaptein Håkon Følstad i midten bak og deretter som overgangsspiller kan bli en verdifull del av angrepsspillet.

* Moro å se Gabriel Setterblom i godt gjenge igjen – ga blant annet fire scoringer på seks forsøk.

* Artig også å registrere at høyrekant Emil Raknes lyktes med to skudd mot slutten av kampen – begge endte med scoring.

Emil Raknes fikk andreomgangen på høyrekanten og takket for tilliten med å score på begge sine to avslutninger.


PS!
Eskil Dahl Reitan er ennå ikke kampklar etter skuldersmellen han fikk i den første treningskampen mot Vikhammer. I hans sted var i ettermiddag rekruttspiller Dennis Solem på laget uten at han kom på banen.

PS2!
Mens Kolstad spilte med så godt som fullt mannskap, manglet FyllingenBergen flere spillere – ikke minst den russiske nyervervelsen. Igor Karlov sitter foreløpig i karantene. Han blir spilleklar til andre serierunde og kan fort bli en attraksjon i eliteserien.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER

FAKTA

Kolstad – FyllingenBergen. 32-26 (17-12)
Kolstad Arena – 25. august
Treningskamp
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Rasmus Carlsen 5, Gabriel Setterblom 4, Emil Raknes 2, Dennis Solem, Martin Kærgaard 2(1), Håkon Følstad 2, Simen Lyse 3, Ronald Putans 6(3), Rasmus Mølgaard 2.
Toppscorer FyllingenBergen: 
Inge Aas Eriksen 10
Utvisninger; Kolstad: 2x 2 min.  –  FyllingenBergen: 2 x 2 min.