En begredelig seriestart! – Kolstad

En begredelig seriestart!


33-26 lyste det på tavla, det var altså ikke i Kolstad Arena, men i Lørenskoghallen – vant gjorde ikke Kolstad, men Fjellhammer!

Bildet forteller alt! (Skjermdump: direktesport.no)

Det var det de færreste som hadde sett for seg – ikke en gang etter førsteomgangen da Kolstad førte med ett (15-14). Men de siste 30 minuttene var en eneste lang lidelse. 

Da gikk krysningsspillet i angrep alt for tregt og for mye på tvers. Da spredte usikkerheten seg med mange tekniske feil som resultat. Men ikke minst var det forsvarsarbeidet som var under enhver kritikk: Alt for langsomme i bevegelsene, både sidelengs og i støtingen. Unge, fotrappe Fjellhammer-gutter som flere «eksperter» har tippet en tilværelse nede i nedrykksomgivelser, hadde fest med laget som mange tror skal bli et medaljelag.

Trenerduoen Gomo / Samdahl forsøkte flere ting for å røske opp i guttene sine etter pause – først fra 6-0 til 5-1-formasjon i forsvar, så tilbake, mot slutten, som siste mulige aksjon – 4-2-forsvar. Ingenting hjalp i dag. Stian:

Stian Gomo fikk virkelig noe å tenke på – under og etter kveldens overraskende dårlige prestasjon i Lørenskoghallen. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)


– Nei, i dag var det bekmørkt defensivt. Fjellhammer kom ikke med noe som vi ikke visste om, men vi ble stående nesten paralysert og så på. Fjellhammer-spillerne gled gjennom som varm kniv i smør. Det ble etterhvert tungt både for de på banen og oss på benken. Og så dro vi de dårlige aksjonene i forsvar med oss opp i angrep.

– Hvorfor ble andreomgangen slik?

– Det er det jo ikke så lett å svar på. Vi evnet bare ikke å gjøre de tingene vi skulle og som vi visste måtte til. Det hele ble nesten en sånn ut av kroppen-opplevelse. Typisk var at vi også gjorde flere pasningsfeil – uprovoserte feil.

Lars med ryggtrøbbel

Etter fem redninger derav én 7meter før pause, kom Lars Eggen Rismark ikke mer på banen. Han spilte kanskje litt for lenge – fordi:

– Lars sliter med noe i korsryggen og skulle nok ikke ha stått så lenge som han gjorde. Alle bevegelser gjorde vondt. I går våknet han med store smerter. Behandling i løpet av lørdagen hjalp en del. Men etter et par utfall før pause ble det så ille at han bare måtte gi seg, forteller trener Gomo og legger til:

– Om han blir spilleklar allerede til onsdagens kamp mot Viking? Akkurat nå virker det ikke spesielt lovende.

La meg trekke frem noen sentrale tall som forklarer det skrøpelige resultatet:

* Kolstad scoret bare på halvparten av sine skudd. I tillegg noterte jeg 11(!) tekniske feil (kom altså ikke til avslutning)
Fjellhammers uttelling var på 62 prosent.
* Fjellhammer-målvakt Marius Fredriksen reddet 19(!) skudd, derav to straffekast. Vår målvaktduo (Lars før pause, Simen etter) reddet hver sin 7-meter, men til sammen bare ni skudd i tillegg.

Lyspunkter, fantes de? Absolutt:

* Elias (Thome) sine klinisk nøyaktige avslutninger fra høyrekanten – 11 scoringer på 13 skudd. 
* Adrian (Aalberg) på motsatt kant kan også si seg fornøyd med sitt angrepsspill – fire av fem skudd ga scoring.
* Simen (Lyse) sine utmerkede server – spesielt diagonalt fra venstre/midt-back til Thome ute på høyrekanten.

Men så var det også slutt på de positive momentene, slik i alle fall jeg så kampen.

Sjansen til revansje kommer allerede på onsdag, i Kolstad Arena. Da er motstander igjen et nyopprykket lag – Viking fra Stavanger.

PS!
Ikke siden eliteseriedebuten for fem år siden – 21-34 mot Halden – har Kolstad sluppet inn så mange mål som i dag i en sesongpremiere. Og i hele forrige sesong skjedde det bare tre ganger at laget slapp inn mer enn 33 mål. Synd å si, men i kveld så laget ut som alt annet enn eliteseriens beste forsvarslag. Revansje på onsdag, gutter…

FAKTA

Fjellhammer – KOLSTAD 33-26 (14-15)
Lørenskoghallen – 30. august
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 11, Henning Limstrand, Sander Rønning, Adrian Aalberg 4, Rasmus Carlsen 1, Gabriel Setterblom 2, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan, Martin Kærgaard 3(2), Håkon Følstad 1, Simen Lyse 2, Ronald Putans 2, Rasmus Mølgaard.
Fjellhammers toppscorere: 
Benjamin Berg, Trym Skoglund og Tobias Myrbakk, alle med 5 mål
Utvisninger; Fjellhammer:  5 x 2 min (inkl. rødt kort på Røhmer) – Kolstad: 3 x 2 min.
Tekst: TORE SÆTHER