«Sjovt» å være dansk i Kolstad… – Kolstad

«Sjovt» å være dansk i Kolstad…

Det var det ikke i kampen mot nykommer Fjellhammer, men desto artigere i kveld da nykommer nummer to, Viking, var på besøk i Kolstad Arena.

Rasmus Carlsen med bestemannspremien og grattis fra lagkameratene.
(Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Og da jeg i kveld spurte om det er morsomt («sjovt») å være dansk på Kolstad, svarte Rasmus Carlsen at «det er det uansett om det blir seier eller tap».

Men ekstra morsomt må det vel være etter 28-17-seier som en fin-fin revansje etter den begredelige timen i Lørenskoghallen på søndag…

– Det er så klart. Jeg var bestemt på at Fjellhammer-opplevelsen, den skulle ikke gjenta seg. Så kom vi litt tregt i gang også i dag, de første ti minuttene, mens resten må vi gi godkjent. Jeg føler at nå er vi for alvor i gang. Og i tillegg til et fornuftig og ganske kontrollert angrepsspill, var vi veldig bra i forsvar, og Lars sto godt, sier Carlsen, korrekt premiert som Kolstads beste.

Visekaptein Carlsen gikk i bresjen og tok mange smeller. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

– Ja, Rasmus var riktig bra i dag. Han bar spillet vårt på sine skuldre. Han har fått beskjed om å lede laget offensivt. Det gjorde han virkelig, sa en fornøyd trener Stian Gomo. Og Rasmus selv sa:

– I Fjellhammer-kampen følte jeg at jeg ikke gjorde noe som helst, og det skulle ikke gjenta seg. I dag var jeg mer «egoistisk» og angrep mer rett på.

Den slags dansk egoisme som spiller nummer 9 sto for i dag; jeg sier fortsett bare slik: Ni scoringer på 11 skudd og i tillegg nest sist på tre scoringer. Her er noen av mine notater på playmaker Rasmus sine offensive aksjoner:

* 1-0 – kjapt stegskudd
* 2-2 – fint gjennombrudd, på like fin Kærgaard-sperre
* 9-6 – lekkert underarmskudd
* 17-11 – Flyver-scoring etter presist oppspill fra Aalberg
* 19-12 – froskeskudd fra mellomdistanse

Om noen ikke skulle vite det; visekapteinen har et stort repertoar å spille på!

Mange bidrag


Men det var flere som gledelig nok meldte seg på i kveld og som fikk gode opplevelser langt unna det som skjedde i seriepremieren:

* Eskil Dahl Reitan og Henning Limstrand tegnet seg begge for karrierens første elitseriescoring.

* Emil Raknes fikk bare de tre-fire siste minuttene på banen, men rakk å legge en bløt, lekker lobb over hodet på Viking-målvakta.

* Ronald Putans viste igjen noe av det positive vi så i treningskamper – fem scoringer på seks skudd, derav to 7metere og i tillegg aggressivt og effektivt forsvarsspill.

* Lars Eggen Rismark trosset vond rygg og sto hele kampen (forhåpentligvis uten å må «betale» med ryggsmerter i dagene som kommer) og vant målvaktkampen. Jeg noterte 15 redninger – altså nesten 50 i redningsprosent.

* Håkon Følstad bidro også med noen rutinerte og effektive angrepsaksjoner – uttelling på tre av fire skudd, og serven til Carlsens gjennombruddsscoring til 23-13, den var bærre lækker.

Kaptein Følstad leverte mange gode aksjoner i kveld – ikke minst med effektiv skyting.
(Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Putans og Tomac sine vurderinger

Blant de «korona-få» på tribunen i kveld satt også topptrenerne Zeljko Tomac og Valery Putans. De oppsummerte kort det de fikk se, slik:

Putans: «I første omgang var det lite som stemte; rytme og fart manglet. Det bedret seg mye etter pause; færre stopp i pasningsspillet, ballen ble sluppet tidligere. Forsvar og målvakt leverte også. De jobbet hardt for dette resultatet hele kampen. Bra!»

Tomac: «Første omgang lignet dessverre en god del på det vi så i første kamp. Andreomgangen var tilsvarende bedre. Spillerne var tøffere og mer bestemt i sine bevegelser. Da leverte Kolstad ting som de må levere hele tiden om det skal bli medalje. Det var ganske ok etter pause. Rasmus var bra avslutter.»

Skår i seiersgleden

Simen Lyse forsvant tidlig ut av kampen med en fingerskade på skuddhånden. Man frykter at det dreier seg om brudd.

FAKTA
KOLSTAD – Viking 28-17 (11-7)
Kolstad Arena
Tilskuere: 200 (Covid-19-grense)

KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 1, Rasmus Carlsen 9, Gabriel Setterblom 3, Emil Raknes 1, Eskil Dahl Reitan 1, Martin Kærgaard 2, Håkon Følstad 3, Simen Lyse, Ronald Putans 5(2), Rasmus Mølgaard.
Vikings toppscorer: Kjartan Johansen 4(3)
Utvisninger; Kolstad: 5 x 2 min. – Viking: 3 x 2 min.

Tekst: TORE SÆTHER

I pausen på dagens kamp vanket det blomster og gode ord til denne trioen – i Kolstad-drakt inntil forrige sesong. F.v.: Daniel Brandmo, Thor Magnus Five og Roar Fikse Forbord.
(Foto: ROBERT MAGNUSSEN)