Torbjørn – rutinert erstatter – Kolstad

Torbjørn – rutinert erstatter

Med Simen Lyse ute i flere uker, fikk trener Stian Gomo litt ekstra å tenke på. En «undercover» for Simen var nødvendig, i alle fall ønskelig.

Stian vendte blikk og tanker til nabokommunen Melhus, til samarbeidsklubben Melhus/Gimse, til 29-åringen Torbjørn Fredriksen Eide, en bakspiller med tidligere fartstid i Kolstad og en spiller som har gjort noe ingen av de andre kolstadspillerne har; spilt Champions League-håndball.

Trener Stian Gomo er godt fornøyd med at Melhus/Gimse har gått med på å leie ut Torbjørn Fredriksen Eide som erstatter for langtidsskadet Simen Lyse.

Men for å starte der det begynte, med en natt med lite søvn for Kolstad-treneren: Med Simen ute, hvordan tette det hullet så godt som mulig og så hurtig som mulig?

– Jeg lå og grublet en god stund. Sov faktisk dårligere etter Viking-seieren enn natten etter tapet for Fjellhammer, sier Stian med et smil.

Og så kom han til å tenke på melhusbyggen som i dag er spillende assistenttrener til Asle Hårsaker i Melhus/Gimses unge 2. divisjonslag og som på dagtid er lærer på Lundamo. Noen runder med Melhus/Gimse måtte naturligvis tas før man kom til enighet. Det gjorde man i løpet av dagen i dag, heldigvis. 

At man kom i mål med en leieavtale ble ikke mindre viktig for Kolstad etter at det tidligere i dag ble klart at Simen Lyse må opereres og blir adskillig lenger borte fra håndballen enn det man for ett døgn siden trodde og håpet.

Men hva venter du å kunne få av Fredriksen Eide, Stian?

–  Vi får erfaring, en veldig god forsvarsspiller og offensivt en trygg, og spillende bakspiller. Torbjørn har også en evne til å gjøre folk rundt seg gode. Jeg både håper og tror at han skal være med å prege Kolstad-spillet i den kommende perioden.

Og hva har du å tilby, Torbjørn?

– Vel, jeg er en spiller som er lojal mot opplegg som gjøres. Jeg gjør jobber jeg blir satt til. Sportslig er jeg vel relativt eksplosiv med et greit skudd. Enkelt ganger skulle jeg kanskje tatt flere sjanser, skutt mer selv. I forsvar er jeg vant til å spille i midten og er klar for å ta de smellene som er nødvendig for å stoppe motstanderne, sier den 192 centimeter lange og 92 kilo tunge «kolstadreserven».

Mange klubb-holdeplasser

Torbjørn Fredriksen Eide har ført et ganske omflakkende håndball-liv. Han begynte naturligvis «hjemme», i Melhus. Som 16-åring var han én sesong i Heimdal før det første oppholdet i Kolstad – to sesonger i 2. divisjon. Deretter fulgte én sesong i moderklubben før han igjen dro på seg Kolstad-drakten. Det gjorde han fra 2007 til 2014, en periode som også inneholdt utlån til CSK i én sesong. 

I 2014 tok Elverum kontakt, og der ble Torbjørn i tre sesonger. Han oppnådde å bli seriemester, vinne sluttspillet og altså kjenne på Champions League. 2017/18-sesongen var han CSK-spiller, for deretter å reise hjem til Melhus/Gimse – for godt kunne det kanskje se ut som.

Men håndballens veier kan også være av typen som ikke er lett å kartlegge. CSKs herrer sleit tungt i bunnen av 1. divisjon siste sesong. Trener Jørgen Laug fikk Torbjørn på laget, og ifølge Laug var bakspilleren den avgjørende faktoren for at CSK berget plassen.

«Helt rått!»

Fredriksen Eide vendte igjen hjem til Melhus. «Mission completed» i CSK. Melhus som siste håndball-stoppested? Men torsdag formiddag var Stian Gomo på tråden.

– Det var selvsagt artig å bli ringt opp med spørsmål om jeg kunne tenke meg å bli Kolstad-spiller for en kort periode. Å få sjansen til å spille noen elitekamper for Kolstad, det syntes jeg hørtes spennende ut, rett og slett helt rått, sier 29-åringen med entusiasme.

På Kolstad-trening mandag

Torbjørn slutter seg til Kolstad på mandag etter å ha gjennomført en helsesjekk. I første omgang gjelder avtalen mellom de to samarbeidsklubbene til ut i oktober, mer presist når man forhåpentligvis får en avklaring om og når det blir «korona-åpnet» for 2.divisjonsspill. Da blir det tatt en ny vurdering på hvorvidt utleie-perioden avsluttes eller om Fredriksen Eide fortsetter i Kolstad.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER