Vinnerskalle i hvilemodus – hittil… – Kolstad

Vinnerskalle i hvilemodus – hittil…

Gabriel Setterblom har en utpreget vinnerskalle. Det har kanskje ikke sett slik ut i seriens to første kamper:

Gabriel Setterblom har slett ikke innfridd forventningene til seg selv i sesongens to kamper. Men det kommer, det kommer. (FOTO: Tore Sæther)

– Jeg har vært langt under pari, og det har plaget meg. Med noen bomskudd har jeg vegret meg for å ta neste skudd. Nå handler det om å hente seg inn mentalt, sier 22-åringen. Han har «resepten»:

– Jeg har nok ikke klart å være fokusert nok kombinert med at jeg har tenkt for mye i stedet for å være litt enkel i hodet. Det gjelder å analysere situasjonen, finne ut hvorfor ting ikke fungerer som man vil. Men det må ikke bli for mye analyse heller, smiler Gabriel.

Hvis vi ser på de faktiske forhold rundt skudd og effektivitet og sammenligner forrige sesongs to første kamper med årets to, kommer de siste klart dårligst ut. I fjor hadde Gabriel 53% (godkjent pluss) på sine 15 første skudd, mens han i årets to første kamper har avfyrt to flere skudd, men truffet dårligere – fem scoringer og som gir 29 prosent uttelling – slett ikke det nivået Gabriel satser på.

En jublende Gabriel. Er herlig bilde. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Toppscorer to år på rad

Gabriel ble rekruttert fra Halden før forrige sesong. Han avsluttet sin fjerde sesong i Halden-drakten med å bli lagets toppscorer med 107 seriemål.

Fulgte opp i sin debutsesong for Kolstad gjorde han; toppscorer også her – 87 fulltreffere:

– Ja, jeg ble toppscorer i fjor, men scoret altså en god del mindre enn siste sesongen i Halden. Min vurdering av min første sesong som Kolstad-spiller er at jeg var stabilt bra. Spilte kanskje bare én direkte dårlig kamp, borte mot Nærbø. I cupkampen mot Haslum var jeg heller ikke bra. Da var det jo bare Rasmus som scoret mål…

Under årets to kamper har det virket som om venstrehåndsskytteren har spilt med høye skuldre:

– Jeg har hittil spilt uten selvtillit, og det er det jo ingen grunn til. Jeg må minne meg på hva jeg kan.

Forlenger kontrakten?

Og Gabriel kan mye. Jeg er ikke det minste tvil om at vi snart får se godsiden av bakspilleren. Den holdningen deles tydeligvis også av trener Gomo og klubbsjef Sivertsen. Gabriel er inne i sitt andre år av toårskontrakten han skrev på. Klubben ønsker at den blir forlenget. Gabriel deler ønsket, fordi:

– Jeg trives veldig godt her, føler jeg lærer noe på hver eneste trening og har tro på at Kolstad kan bli landets beste innen 2024.

Den reisen vil Gabriel være med på, og i 2024 er han ennå en ung håndballspiller, bare i første del av karrieren.

Hjemmekampen mot Elverum forrige sesong; Gabriel har overtaket! (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)


På med vinnerskallen igjen

Hva så med de nære ting, bortekampen mot Elverum søndag kveld?

– Elverum er landets beste lag, ingen tvil. Men jeg har jo også registrert at de har slitt i hele førsteomgangen i alle de tre kampene de hittil har spilt, sist mot Viking. Jeg har også lest at man i Elverum har sagt at én god omgang vil ikke være nok mot oss. Det tror jeg de har rett i. 

– Jeg har en god følelse, en følelse av at vi skal kunne gi Elverum skikkelig kamp, sier Gabriel og er klar til å koble inn vinnerskallen igjen:

– Jeg er med på dette for å vinne, vinne hver eneste kamp. Og jeg satser hardt for å være med å prege flere kamper, også utover det å score mål.

TEKST:
Tore Sæther