«Kan takke oss selv for tapet» – Kolstad

«Kan takke oss selv for tapet»

– Jeg sitter egentlig igjen med det samme inntrykket nå, dagen etter, som det jeg gjorde umiddelbart etter kampen:

– Vi har oss selv å takke for tapet på Elverum.

Det sier Stian Gomo. På den drøye bussturen med hjemkomst halvfire i natt, ble tiden blant annet brukt til å se gjennom kampen på video. I dag er han alene på jobb. Spillerne har fått fri fra fellestrening. Om to dager er det igjen kamp, og da hjemme i Kolstad Arena mot en motstander av et helt annet format enn Elverum, Halden Topphåndball.

Men tro ikke at kolstadguttene får to poeng for oppmøtet. Haldens overraskende store nederlag (ti minus) mot Viking i går endrer ikke noe på det:

– Det handler om å møte opp på jobb og gjøre jobben – hverken mer eller mindre. Vi kommer nok til å møte et skikkelig revansjesugent Halden-mannskap. Men vi har også noe å revansjere – etter to tap på tre kamper. Fjellhammer-kampen var en lærepenge. Vi trenger ikke flere av den sorten, sier Stian.

Kolstad-guttene traff på noe, men bommet også på en del. Det kan du ikke gjøre hvis du skal slå Elverum. Det vet Stian Gomo bare så alt for godt.

– Tilbake til det som skjedde i Terningen Arena i går kveld. Vi har oss selv å takke; på hvilken måte?

– Video-tittingen på bussen viste det jeg følte rett etter kampen; vi slurvet på ting som vi hadde snakket gjennom og var enige om hvordan vi skulle takle. Vi skapte situasjonene for Pettersen og Schønningsen, ikke minst. Vi møtte dem med feil utgangsposisjon for å kunne takle dem, vi vurderte dårlig rett og slett, og det var skuffende. 

– Når det er sagt, så var det slett ingen helsvart dag for oss. Vi traff også på en god del ting. Men det er nå en gang slik at skal vi slå Elverum, så må vi treffe på det meste, vet Gomo bedre enn de fleste. Elverum er tross alt eliteseriens beste lag med internasjonalt erfarne spillere på alle posisjoner.

– Så var vi heller ikke direkte heldige med noen dommeravgjørelser. Jeg tenker ikke minst på situasjonen langt ut i andreomgangen hvor Adrian (Aalberg) pådro seg en 7meter mens det etter min mening var en helt klar offensiv feil, en brøyt…

– Jeg synes heller ikke vi var heldige med dommeravgjørelser – i slutten av begge omgangene, faktisk, og hvor stillingen var helt jevn. Men slik er det. Elverum fikk også noen underlige avgjørelser mot seg, men det var på mindre «farlige» tidspunkt i kampen. Jeg skulle gjerne ha byttet med dem slik sett, smiler Stian.

Eskil Dahl Reitan – vår beste – sammen med Elverums bestemann, Alexander Blonz.
(FOTO: Elverum Håndball)

– Så var det Eskil Dahl Reitan, 19-åringen og med bare noen få minutter elitehåndball i kroppen. Han går innpå banen, totalt fryktløs – virker det som – kliner til og banker inn fire – på like mange skudd. Moro, men overraskende?

– Det Eskil gjorde var ekstra artig, rett og slett, nesten feilfritt. Men overrasket, nei, det har jeg sluttet å bli når en unggutt blir bedt om å bidra. Etter å ha hatt en Michels Liaba, en William Aar og en Simen Lyse og sett hvordan de som unge, urutinerte tok sjansen når de fikk den, ja, så er Eskils prestasjon i den kategorien og ikke veldig overraskende, nei, sier Stian Gomo. Treneren leverer også fine blomster til sine to kantspillere, Adrian Aalberg og Elias Thome, og tilføyer at han synes Ronald Putans var «hyggelig god», mens Rasmus Carlsen er bare god når han er god. Og det var han så visst i Elverum i går kveld!

TEKST:
Tore Sæther