Dagens motstander: HALDEN – Kolstad

Dagens motstander: HALDEN

Østfoldingene har helt siden Kolstad debuterte i eliteserien i 2015/16 vist seg å være en meget hard nøtt å knekke. Ti ganger har de to lagene møtt hverandre i eliteserien. Bare tre av kampene er endt med Kolstad-seier. Fjorårets oppgjør i Kolstad Arena er én av de syv kampene østfoldingene har vunnet mot oss.

Forrige sesong endte laget på den siste «sikre» plassen. I år har trener Jan Thomas Lauritzen sagt at sluttspillplass (blant de åtte beste) er målsettingen.

Haldens toppscorer etter tre serierunder, høyrekanten Kasper Lien. (FOTO: Halden Topphåndball)

Også Halden har opplevd store forandringer i spillerstallen, men «gamle» Trym Bilov Olsen (31 år) vil nok enda en sesong spille en viktig rolle. Det samme kan sies om 22-åringen Toke Bjelke Schrøder som kom fra Danmark i 2019. Og så er det veldig spennende å følge den 19 år unge høyrekantspilleren Kasper Lien. Unggutten scoret ikke mindre enn 19 ganger de tre første kampene – og de aller fleste målene ble laget i etablert angrep. Interessant er også nysigneringen av den ruvende (198 cm) danske U20-målvakta Nicklas Graugaard Nielsen, signert fra Mors-Thy.

Halden har hatt en variabel start på sesongen. Hederlig tap mot ØIF Arendal og Runar, ble fulgt opp med en solid seier borte mot Fjellhammer, før de gikk på en overraskende smell (26-36) hjemme mot Viking i forrige serierunde.

Gomo sier: «I likhet med vår forrige motstander mønstrer Halden mange nye spillere. De slo Fjellhammer borte – det gjorde ikke vi, så sånn sett er de bedre enn oss. Likevel er Halden et lag vi både bør og skal slå. Halden har i alle år vært et godt lag mer enn en gjeng gode individualister. De gir seg aldri, noe vi også har fått føle på. Halden liker å kalle seg «ulvene», og ulver jakter best i flokk. Halden bærer kallenavnet sitt med rett. De jager sammen, og de står på til siste slutt.»