Tarik: «Seier er mulig» – Kolstad

Tarik: «Seier er mulig»

– Om vi kan slå Kolstad? Ja, det er mulig. Fjellhammers seier mot Kolstad er en inspirasjon for oss.

Det sier Tarik Repesa, strekspiller i Kolstad i to sesonger – frem til utgangen av 2018/19-sesongen. Da Kolstad hentet Martin Kærgaard som makker til Tom Kåre Nikolaisen, så det ikke lyst ut for Tarik og mye spilletid i Kolstad-drakten. Via Roar Fikse Forbords kontakt med Sandefjord-trener Erik Veierød, ble Tarik invitert til Sandefjord i mai i fjor. 

Tarik Repesa har sett frem til to kamper mot gamle lagkamerater. Nå står i alle all den første kampen i fare for den store strekspilleren. (FOTO: Sandefjord Håndball)

– Jeg fikk et godt inntrykk av en klubb som hadde som mål å spille seg opp til eliteserien, forteller Tarik. Besøket i hvalfangerbyen endte med toårskontrakt. Og da forrige sesong ble kastet i gang, hadde klubben to strekspillere som skulle dele på oppgaven.

– Men strekmakkeren min ble skadet og var ute i mer enn én måned. Etter at han ble spilleklar igjen, fortsatte jeg å få mye spilletid. Første sesong i Sandefjord-drakten var en fin sesong for min del, sier Tarik.

Det vises også på toppscorer-statistikken. Tarik hadde bare fire lagkamerater foran seg og endte med 45 scoringer.

– Og nå da i eliteserien – hvordan går det, både for laget og for deg?

– Vi er et lag med spillere som er villige til å krige for å overleve i eliteserien. Vi gir aldri opp, og på vårt beste kan vi overraske – som for eksempel med å slå Kolstad. 

Sesongstarten på øverste nivå har likevel ikke vært veldig positiv for Sandefjords nummer to-lag (etter Runar). På fem kamper ligger Sandefjord med fire tap og én uavgjort på tabellbunnen. Men uavgjortresultatet hentet de mot Fjellhammer – altså bedre enn det Kolstad klarte…

Tarik selv kom godt i gang i sin andre sesong i den blå drakten, men etter nabooppgjøret mot Runar 6. september ble sesongen satt på vent for den store strekspilleren:

– Jeg ble holdt igjen da jeg skulle skyte og pådro meg en albuskade. Det skjedde tidlig i kampen, men jeg spilte ferdig. Skaden har siden satt meg på sidelinjen, og nå venter jeg på resultatet av en MR-undersøkelse. Foreløpig diagnose er mulig rift i sene eller en båndskade.

– Det ser stygt ut for meg med tanke på kampen torsdag, ekstra dumt når motstander er Kolstad. De to «kolstadkampene» er de to jeg har sett frem til med størst forventning, sier 25-åringen.

TEKST: Tore Sæther