17-åring stanset Kolstad – Kolstad

17-åring stanset Kolstad


Bunnlaget Sandefjord stilte med tre målvakter på lagoppstillingen. Den yngste av dem er 17 år; han heter Eirik Haukedal og bidro masse til den overraskende seieren over Kolstad.

– Jeg er veldig skuffet over at vi fremstår som vi gjør. Sandefjord kriget oss ut av stilen, og vi fortjente slett ikke noe annet enn det vi fikk når vi spiller som vi gjorde, sa en tydelig skuffet Stian Gomo da han ble intervjuet rett etter kampslutt på direktesport.no.


Da sluttsignalet var en halvtime unna, utdypet Stian til oss og innrømmet at det slett ikke var anledningen til noen tordentale:

– Jeg ba dem gi beskjed dersom det er slik at de ikke har troen på det vi holder på med. Jeg skjønner ikke hvorfor det blir slik. Det ser helt annerledes ut både på trening og mot gode motstandere (Elverum). Men når vi taper og fremstår så svake mot, ikke ett, men to nyopprykkede lag, da er det svart. 

For med denne begredelige forestillingen har Kolstad nå tapt mot to av de tre lagene som forrige sesong spilte i 1. divisjon. Var serieåpningen mot Fjellhammer en svart forestilling, var torsdag 24. september en om mulig enda svartere kveld for Kolstad. De rødkledte sto slett ikke frem som en topp fire-kandidat eller som landets beste forsvarslag. Langt derifra.

Før pause herjet midtback Magnus Langeland med kolstadforsvaret, som ikke hang sammen, hverken sidelengs eller i støtingen. Hjemmelaget spillere skar gjennom en gjennomsiktig Kolstad-mur både rundt 2erne, fra høyrekanten (latviske Pavlovics) og med en effektiv og smart strekspiller i Håkon Økern.
Bakerst tok ikke 17-årige Haukedal veldig mange skudd, men de han tok var flotte redninger som ga drivstoff til hardtarbeidende forsvarsspillere.

Time out: Det er spilt ti minutter av andre omgang, Kolstad ligger fem mål bak! Blålysene blinker.

Jeg skal ikke unngå å nevne et par positive Kolstad-momenter, tross alt: I perioder så laget ut som et godt kontra-lag, en ferdighet vi lenge har etterlyst. Toppscorer Gabriel satte syv på åtte skudd og fikk utmerket sperre og «trekk-motsatt»-hjelp av Martin Kærgaard. Den skjeive 5-1-formasjonen med Ronald Putans i front viste seg som en bra variant til grunnformasjonen (6-0)

Men disse plusstegnene til tross, helheten ble skuffende, skuffende, skuffende. 
Kvelden i Sandefjord ble helsvart, og hjemreisen fredag morgen blir nok ekstra lang.

Allerede på søndag får gjengen sjansen til å rette opp kveldens sørgelige inntrykk – cupkamp mot Nøtterøy i Kolstad Arena.

FAKTA
Sandefjord – KOLSTAD 29-25 (15-12)
Jotunhallen – 24. september 
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand, Sander Rønning, Adrian Aalberg 4, Rasmus Carlsen 3, Gabriel Setterblom 7, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan, Martin Kærgaard 3, Håkon Følstad, Ronald Putans 3, Rasmus Mølgaard 2, Torbjørn Fredriksen Eide 1.
Sandefjords toppscorer: Janis Pavlovics 7 (3)
Utvisninger; Sandefjord: 3 x 2 min.  – Kolstad: 3 x 2 min.

Tekst: TORE SÆTHER
Skjermdump: direktesport.no