God på topp – for dårlig på bunn – Kolstad

God på topp – for dårlig på bunn

Svak mot antatt svakere lag, nyopprykkede – Fjellhammer og Sandefjord – meget bra mot Norges beste lag, Elverum.

Det er en slags oppsummering av en skuffende dårlig sesongstart for Kolstad. Keeper-veteran Lars Eggen Rismark er enig i denne opplevelsen:

– Vi har bevist at toppnivået vårt er godt, men også at bunn-nivået er for lavt.

I serieåpningen fikk Kolstad-guttene er «advarsel» om at underdogs er skumle motstandere. Lars:

– At vi møtte et topp-giret Fjellhammer-lag, var ingen overraskelse. Det som var overraskende var at vi ikke selv var skarpere. Vi vet jo at antatt svakere lag er skumle – spesielt hvis de får heng, som Fjellhammer altså fikk mot oss. 

Hvis vi bruker Elverum som eksempel og målestokk; de spilte i de tre-fire første kampene jevnt til pause for så bare å seile i fra til klare seire…

– Vi må bare innse at så langt er ikke vi kommet ennå, erkjenner Lars.

Kolstad har som mål for sesongen å vise seg som landets beste forsvarslag. Hittil er det lite som minner om det; 27 baklengs i snitt i de første fem kampene og tre av motstanderne er altså nyopprykkede. Er «best i forsvar» for ambisiøst?

– Nå er det langt igjen av sesongen, og ambisjonen er et arbeidsmål som vi håper å nå i løpet av sesongen. Forsvarsspill kan virke enkelt, men det er en del av spillet som både krever stor energi og sterk fysikk – i tillegg til at vi må bruke hodet.

Etter 25-29 mot Sandefjord, hva ble sagt i garderoben?

– Vi spillere tok en prat etter at trenerne hadde sagt sitt. Vi var enige om at det var vel mye høye skuldre. Videre ble det sagt at vi må glede oss mer over gode scoringer, taklinger og redninger og ikke bare ta dem for gitt. Vi vet at vi kan, og vi må ha troen på det vi holder på med, understreker Lars.

Når dere spiller jevnt med Elverum, men altså taper for Fjellhammer og Sandefjord, er det lett å bruke undervurdering som forklaring – i alle fall for den som står utenfor laget…

– Personlig har jeg aldri følt før en kamp at dette blir lett, ei heller at det har vært en slik stemning i gruppa. Når det ikke har gått bra, kan det mer ha vært en ubevisst følelse av at vi har stått foran en «skal vinne-kamp». 

Lars Eggen Rismark innrømmer at det selvsagt blir mye grubling etter kamper som de mot Fjellhammer og Sandefjord.  Tap påvirker både søvn og humør, så klart, og følelsen av ikke å ha bidratt nok, den er vond. 

– Men det er også en læringsprosess å takle slike situasjoner.

Etter at troppen kom tilbake fra Sandefjord fredag formiddag, gjennomførte troppen videomøte – hovedtema defensiv struktur, og med klart mer fokus på eget spill enn på motstanderen – og deretter fysisk restituering med fotball. 

– Vi er fullstendig klar over at vi møter et heltent Nøtterøy-lag på søndag. Vi må vise glede over gode prestasjoner, som skaper mestringsfølelse og selvtillit, sier keeper Lars.

PS.
Søndagens 4.rundekamp har avkast klokken 17:30 og sendes på direktesport.no

Tekst: TORE SÆTHER