Seier som smakte – men Adrian ergret seg – litt… – Kolstad

Seier som smakte – men Adrian ergret seg – litt…

Etter to stygge nederlag i seriespill – mot Fjellhammer og Sandefjord – tok Kolstad-guttene endelig innersvingen på en underdog, slo Nøtterøy 33-27 og kvalifiserte seg for NM-kvartfinale.

Adrian Aalberg var én av de klareste bidragsyterne. Førstevalget på venstrekanten ble imidlertid sittende på benken i hele førsteomgangen – hvorfor, lurte vi – sykdommen eller kjenning med det brysomme kneet…?

– Ingen av delene, kunne Adrian (bildet under) fortelle etter kampen. 


30 minutters spill etter pause var for så vidt godt nok svar. Her var det ingenting som feilet kantspilleren. Han scoret på elegant og sikkert vis på sine tre første sjanser. Den fjerde, alene med Nøtterøy-keeperen i én kontring, den satte han på keeper, og det så vi irriterte Adrian skikkelig:

– Jeg trodde at jeg hadde «steget» og mistet litt fokus. Bommen var skikkelig irriterende, det var nesten flaut å brenne en slik sjanse. Men heldigvis var det ikke på et kritisk tidspunkt, så det var lett å legge det bak seg, smilte Adrian som puttet nok en før han satte sluttstrek.

Rasmus Carlsen er en vond spiller å få tak på – heldigvis…

Hvordan var stemningen i Kolstad-garderoben både før og etter kampen?

– Det var godt å vinne denne kampen, nærmest befriende. Før kampen forsøkte vi å legge bort tanker om Nøtterøy som «underdog» som vi måtte slå. Vi nøyde oss med å konstatere at Nøtterøy er et godt lag, og så konsentrerte vi oss mest om oss selv.

Litt tilbake til en hel førsteomgang på benken…?

– Gomo ga meg beskjed før kampen at Sander (Rønning) skulle starte. Sander har vært god på trening i det siste og fortjente en sjanse. 

Det er lurt å gi ham sjansen i en slik kamp. Da står han bedre rustet om jeg ikke kan spille eller at han «går forbi meg». Jeg forsøkte så godt jeg kunne å backe ham opp.

Sander Rønning fikk sjansen fra start og scoret tre fine mål.


Vi har lenge savnet det kontringsspillet som tidligere kjennetegnet Kolstad. I kveld var det på plass igjen. Jeg noterte 12 scoringer til sammen på direkte kontra og ankomst.

– At det ble slik, skyldtes at vi i perioder sto godt bakover, ikke minst da vi la om til 5-1. Da fikk vi tak i flere baller og kunne kjøre effektive kontringer. Ronald er helt rå i den fremskutte rollen. Det føles godt å ha et alternativ til vår vanlige 6-0-formasjon, sier Adrian.

Og nettopp omleggingen til et offensivt 5-1 med Ronald Putans som fremskutt spiller var én av de sentrale faktorene bak kveldens seier. Trenerduoen beordret 5-1 da det sto 21-19 til Kolstad og det var spilt syv-åtte minutter av andreomgangen. Ca. ni minutter senere sto det 28-20.

En annen avgjørende faktor var Lars Eggen Rismarks målvaktspill. 15 redninger noterte jeg, noen av dem av det ekstraordinære slaget. 

Og så synes jeg det var artig 
* å se strektalentet Henning Limstrand (bildet over) ta for seg i begge ender av banen da han fikk noen minutter på banen mot slutten av kampen…
* at keeper Simen Westby Johansen kom inn fra benken én gang i hver omgang for å overliste syvmeter-skytter, som han gjorde begge gangene…
* at Sander Rønning leverte gode 30 minutter da han startet kampen…
* at Rasmus Carlsen er en fyr som er irriterende vanskelig å få tak på – for motstanderen…
* at den andre Rasmus, Mølgaard, etter min mening spilte sin beste kamp i Kolstad-drakten
* og at Eskil Dahl Reitan (bildet under) fortsetter å vise oss at han har tatt et hyggelig steg fra forrige sesongs 1.divisjonsspill.

FAKTA
4. runde NM
KOLSTAD – Nøtterøy 33-27 (16-15)
Kolstad Arena – 27. september  
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 4(1), Henning Limstrand 2, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 4, Rasmus Carlsen 5, Gabriel Setterblom 5, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 3, Martin Kærgaard 2(2), Håkon Følstad 2, Ronald Putans, Rasmus Mølgaard 3, Torbjørn Fredriksen Eide.
Nøtterøys toppscorer: Kennie Boysen 9
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2min  –  Nøtterøy: 4 x 2 min.

PS!
Kvartfinale-dato er (onsdag) 7. oktober. Trekningen skjer i morgen. Kvartifinale-lagene i tillegg til Kolstad er: Nærbø, Fyllingen/Bergen, Elverum, ØIF Arendal, Viking TIF, Drammen og Runar.

Tekst: TORE SÆTHER
Foto: ROBERT MAGNUSSEN