Dagens motstander: Nærbø – Kolstad

Dagens motstander: Nærbø

Forrige sesong endte rogalendingene på syvendeplass, samme plassering som de har etter de fem første serierundene denne sesongen. Én forskjell er at forrige sesong endte de tre plasser bak Kolstad på tabellen. Per i dag ligger de to plasser foran. Laget har ikke hatt mange forandringer i spillerstallen foran denne sesongen. Den viktigste er avgangen til Steffen Stegavik som nå er trener for Sola-damene. Nykommere har de hentet fra egen junioravdeling – Tord  Knutsen og Lars Erik Larsen.

FOTO: Nærbø Håndball Elite

Nærbø er på en måte en liten «familiebedrift», med Rune Haugseng på trenerbenken, mens sønnen Andreas og hans to søskenbarn, Rassin og Tord, herjer ute på banen.

Fire spillere har notert seg for 20 scoringer og flere i løpet av fem første seriekampene: Lars Hamre (25), Andreas Haugseng (24), Tord Haugseng (21) og Sindre Heldal (20). De fire står med andre ord for 90 av lagets 149 seriemål i høst – 60 prosent av totalen. De tre mestscorende er bakspillere, mens Heldal er kantspiller på venstresiden.

GOMO SIER: «Nærbø er mye godt det samme som vi har sett de tre siste sesongene. Det er ikke minst tre bla’ Haugseng – brødreparet Rassin og Tord og søskenbarnet deres, Andreas, som er sønn av trener Rune Haugseng. I tillegg har de (Lars) Hamre på høyrebacken som bokstavelig talt hamrer ballen i mål både titt og ofte. Nærbø har et mannskap som spiller med stor fart og entusiasme. De er et godt kollektiv som rett og slett spiller fin håndball. Uten at laget er blitt dårligere, så ser jeg det som en fordel at Steffen (Stegavik) ikke er med lenger. Steffen mot gamle lagkamerater er en lei spiller å hanskes med. Det har han vist både mot oss og mot Elverum. I tillegg er han en god taktiker, som har fungert nærmest som en spillende assistenttrener. Defensivt er laget uforutsigbart og kan komme ut både med offensive og defensive formasjoner – og veksle mellom dem. Det trigger meg å måtte forberede meg mot flere ting.»