Tom Kåre både scoret og ble utvist i historisk seier – Kolstad

Tom Kåre både scoret og ble utvist i historisk seier

I går debuterte Tom Kåre Nikolaisen i den tyske bundesligaen og bidro til en historisk seier med 31-27 over Magdeburg – på bortebane:

Tom Kåre i sentrum for Bergischer-jubel etter seier over sterke Magdeburg. (FOTO: SOLINGER TAGEBLATT)

– Ja, jeg fikk fortalt at dette var en historisk seier for Bergischer. Klubben har aldri slått et lag som regnes som topp fire; Kiel, Flensburg, Magdeburg og Rhein-Neckar Löwen. Derfor var det nok mange ble overrasket over seieren vår, sier Tom Kåre Nikolaisen.

I Magdeburg i går ledet hjemmelaget med to mål til pause (16-14), men dette snudde altså Tom Kåre & co til historisk seier – foran 2000(!) Magdeburg-supportere. Forrige sesong endte Magdeburg ti plasser foran Bergischer på tabellen – tredjeplass mot plass 13.

Hvordan var følelsen før kampen ble kastet i gang?

– Jeg kjente på litt nerver da vi kom til hallen og at det var debutkampen min. Men da jeg kom utpå, følte jeg meg faktisk ganske trygg og etter den første taklingen kjente jeg på at «nå er vi i gang».

Og ex-Kolstad-streken fikk bidra bra. Han var på banen i omtrent halve førsteomgangen. Først scoret han (til stilling 10-12), deretter pådro han seg en utvisning – etter en duell med landslagskollega Magnus Gullerud!

– Jeg syntes utvisningen var feil. Hadde jeg vært i Norge, ville jeg blitt skikkelig forbannet og sikkert protestert høylydt, men som nykommer i bundesligaen fant jeg det lurt bare å akseptere tominutteren og gå og sette meg, smiler Tom Kåre. Også etter pause fikk Bergischer-debutanten litt spilletid. Strekmakker, svenske Max Darj, ble forøvrig toppscorer med syv.

Mange spillere som har vært i aksjon i verdens tøffeste liga, har fortalt om de mange, lange og slitsomme bussreisene til bortekamper. For bergischertroppen betød bortekamp i Magdeburg på ca. fem timers reise hver vei:

– Men det synes jeg gikk greit. Klubben har en buss med seter som vi kan slå ned og nærmest ligge i, egentlig veldig behagelig, forteller Tom Kåre.

Neste kamp for Bergischer er hjemme med Erlangen som motstander. Også i den kampen får Tom Kåre bryne seg på en landslagskollega og strekspiller – Petter Øverby.

TEKST: Tore Sæther