Dagens motstander: ØIF ARENDAL – Kolstad

Dagens motstander: ØIF ARENDAL

Eliteserielagene tipper ØIF på andreplass i serien, bak Elverum, men arendalittene selv tror det blir tredjeplass.

Men tro ikke det er et tegn på sørlandsk beskjedenhet. For når klubbene ble bedt om å tippe utfallet av sesongen, da mente ØIF at de skulle vinne både sluttspillet og cupen. 
Det siste tipset kan Kolstad gjøre til skamme ved å slå ØIF i deres egen hall i kveldens kvartfinalekamp og i så fall å nå semifinalen for andre gang i klubbens historie.  

Josip Vidovic – én av ØIFs meget dyktige playmakere. (FOTO: ØIF HÅNDBALL)

Det blir ikke lett. Kolstad har for eksempel siden opprykket til eliten i 2015/16-sesongen ennå til gode å slå ØIF i seriekamp i Sør Arena. Men i sluttspillsemifinale i Arendal i 2018/19-sesongen vant Kolstad klart. Det går altså an! 

ØIF har siden forrige sesong mistet profiler som André Lindboe, Martin Lindell og Jesper Munk. Nykommere er Lars Jakobsen fra gresk håndball, Herman Gjekstad fra Viking Stavanger og Åsmund Strat, som gjør come back. 

På trenerbenken holder Marinko Kurtovic koken. Han har hatt ØIF-ansvar siden 2014. 

GOMO SIER: «ØIF Arendal er ett av topplagene, det. Å spille mot ØIF på bortebane er en tøff oppgave. Laget profiterer på sterk fysikk og godt forsvarsspill hvor de behersker både 6-0 og 5-1 og som gir dem anledning til å kjøre mye kontra/ankomst. 

For oss blir det en nøkkeloppgave å sørge for gode avslutninger som hindrer ØIF å kontre masse. 

Nøkkelspillere? Det er jo slik at ØIF i likhet med Elverum har en veldig bred stall ikke minst med dobbeltdekning på alle bakspillerplassene. Laget har også to god målvakter – Jurisic og Kristensen – og de har rutinerte det jeg kaller «innslagsspillere» som Heia Pedersen som kan komme inn å gjøre en god jobb når det trengs. 

Det er også grunn til å nevne Matic og Vidovic (bildet), to meget dyktige playmakere som i tillegg er målfarlige selv.»