Så nær så nær – men ikke nær nok – Kolstad

Så nær så nær – men ikke nær nok

Det første kvarteret av kveldens kvartfinale var trøstesløst dårlig av Kolstad. Man kan nesten si at kampen var tapt allerede der, på 2-8.

Tidlig Kolstad-time out etter en veldig dårlig start.

Men kolstadguttene er ikke kjent for å legge seg, selv om stillingen er aldri så frustrerende. De hang i tauene, men ble slett ikke tellet ut. 

10-13 til pause, og etter mindre enn to minutter av andreomgangen var det «close race», 13-12 til hjemmelaget. ØIF stakk litt fra igjen, men våre gutter bet seg fast i sørlendingene. Kontakt (14-15) før fem minutter var unnagjort, og resten av tiden sto kampen og vippet. 

Første gang på siden av ØIF på 20-20. Da sto det igjen 13 minutter å spille. Vi kom ikke opp på siden igjen. Fem minutter før slutt ett bak (23-24). Jakten inneholdt både et stolpeskudd, en brent kontra og en hårfin miss på et balltyveri, som ga baklengs i stedet. 

Min opplevelse av det hele er at de viktigste årsakene til at vi tapte denne kvartfinalen var:

* Elendig start som sendte oss hele resten av kampen ut på jakt etter å føre oppgjøret.
* Vi var meget ukomfortable mot ØIFs gode 5-1-forsvar.
* Rødkortet til Eskil – 12 minutter før slutt og på stillingen 20-22 – kom meget ubeleilig – han virket å være «i dytten» etter både å ha skaffet en 7meter og scoret.


Og Stian Gomo sin oppsummering av det hele?

– Vi blir tatt litt på senga i starten. Vi er jo forberedt på deres 5-1-forsvar, men gjør likefullt tre feil som gir Arendal tre lette scoringer. Når vi får litt mer ro over oss, bedrer det seg. De siste 45 minuttene er egentlig en ganske god kamp av oss. Jeg reiser selvfølgelig hjem med en adskillig bedre følelse enn etter bortekampene mot Fjellhammer og Sandefjord. Vi begynner nå å ligne på et ordentlig håndball-lag.

– Dere sliter mot ØIFs 5-1-forsvar, men til «forsvar» kan det sies at det er en formasjon de behersker veldig godt?

– Det gjør de. Og all den stund vi har sagt at det er forsvarsspillet vi selv skal arbeide mest med denne sesongen, så er ØIF en viktig målestokk. Kommer vi oss på høyden med dem, så er vi tett på hovedmålet vi har for sesongen; å bli landets beste forsvarslag. I dag ble de også reddet av ei god målvakt (Jurisic) de siste minuttene, sier Stian og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med det defensive. Vi slipper i realiteten inn 25 mål før vi de siste minuttene går ut veldig offensivt i jakten på å ta igjen Arendals tomålsledelse (25-23). Så få baklengs i Arendal er det ikke ofte vi har fått. (På fem seriekamper har det skjedd bare én gang – 24 baklengs i debutsesongen i eliten, 2015/16.)

– Enkeltspillere du vil trekke frem?

– Mølgaard er i ferd med å bli den defensive lederen vi håpet på da vi signerte ham. Martin (Kærgaard) gjør en meget bra kamp begge veier, og Ronald (Putans) har nå to gode kamper på rad – både i angrep og forsvar.

I tillegg til gode aksjoner defensivt, ikke minst som ener i 5-1-forsvaret, ble Putans toppscorer med ni fulltreffere. Det kunne fort ha blitt ti etter at han knapt to minutter før slutt stjal ballen, kontret og skjøt – akkurat som da han nettet til 16-17 – bare at denne gangen var det ØIF-målvakten som vant duellen:

– Kontringen, ja; den skal jo sitte. Dritt at jeg ikke putter. Klart jeg er skuffet både over det og at vi ikke klarte å vinne kampen. Visst var det tøft, vi venter ikke noe annet når vi møter ØIF i Arendal, sa en sliten Ronald Putans og kommenterte det som skjedde lenge før den brente kontringen:

– I starten gjorde vi oss selv litt dårlig. At vi kom tilbake i kampen etter 2-8, synes jeg er sykt sterkt av oss. I kveld manglet vi bare det siste kneppet. Positivt også at vi de tre siste kampene har vist fremgang.

Adrian på MR

Og mens lagkompisene kjempet om semifinaleplass, satt Adrian Aalberg og ventet på å få tatt MR-bilde av det skadede kneet. Vi holder tomlene og håper inderlig at bildene viser et bedre resultat enn i Sør Arena!

Tekst: TORE SÆTHER

Foto: skjermdump handballtv.com

To 17-åringer som fikk sin eliteseriedebut i kveld; Magnus Stølefjell (t.v.) og Aksel Hald. (FOTO: Øyvind Brandsegg)

FAKTA
Kvartfinale NM
ØIF ARENDAL – KOLSTAD 28-24 (13-10)
Sør Arena – 7. oktober 
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome, Henning Limstrand 1, Sander Rønning 2, Rasmus Carlsen 5, Gabriel Setterblom 4, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 1, Martin Kærgaard 2, Håkon Følstad, Ronald Putans 9(5), Rasmus Mølgaard, Torbjørn Fredriksen Eide, Aksel Hald, Magnus Stølefjell.
ØIFs toppscorere: Lars Jakobsen 7 og Sondre Paulsen 7(5)
Utvisninger; ØIF: 3 x 2 min  – KOLSTAD: Rødt (Eskil Dahl Reitan) og 2 x 2 min.