Dagens motstander: Bækkelaget – Kolstad

Dagens motstander: Bækkelaget

Når vi skal forsøke å skaffe oss to godt tiltrengte poeng mot Bækkelaget senere i dag, er det én spiller som bør pakkes ekstra godt inn. Emil Sundal (bildet) har de tre siste sesongene vært eliteseriens toppscorer. I de tre sesongene har han scoret imponerende 504(!) mål, og han er godt på vei til en ny toppscorertittel. På de syv første kampene har 30-åringen puttet 52 – 12 flere enn andremann på listen. 

(FOTO: BÆKKELAGET HÅNDBALL ELITE)

I likhet med Kolstad kom BSK litt tregt i gang med sesongen. De tre første kampene ga to tap og én seier, men tallene for de fire neste er oppløftende lesning for Bækkelaget-supporterne; tre seire og én uavgjort, noe som har sendt laget opp på tredjeplass på tabellen – med fire poeng mer enn Kolstad – og langt bedre plassert enn de før sesongstarten tippet seg selv, åttende plass. 

BSK har ikke gjort veldig mange endringer i spillerstallen fra forrige sesong. Tre nye er kommet til, det vil si Fabian Sandven er ikke ny, men han vender tilbake til Oslo-klubben etter bare én sesong i Nordsjælland HB. Borte er fem spillere, blant dem den rutinerte svenske spillemotoren Lukas Karlsson 

Når det blåses i gang i Nordstrand Arena i ettermiddag så er det to kompiser som sitter på sidelinjen, på hver sin side av midtstreken.

Jørgen Laug (FOTO: Bækkelaget Håndball Elite)

Stian Gomo og Jørgen Laug (bildet over) har hatt mye med hverandre å gjøre, for å si det slik. De har trent lag sammen (i CSK), de har tatt trenerkurs sammen, de har drevet spillerutvikling sammen, og fortsatt har de to veldig god og hyppig kontakt. De kjenner hverandre godt, og derfor skal det mye til om den ene overrumpler den andre med taktiske grep… 

En liten statistikk-bit også: Vi har møtt Bækkelaget i fire bortekamper i eliteserien. Det har endt med to seire og to tap 

GOMO SIER: «Det ser absolutt ut til at Jørgen Laug er i ferd med å få sving på Bækkelaget. Emil Sundal er naturligvis den sentrale spilleren – både som skytter, i kontra og også som 7meter-skytter. At han vil score en del, må vi nesten finne oss i. Men det er selvsagt viktig å holde scoringsantallet så lavt som mulig.  

I tillegg til Sundal har de Trym Johnsen, en ung spiller som er meget god både én mot én og som har et godt skudd.  

På playmaker-plass har de to relativt små, men dyktige karer i Nicolay Hauge og Oscar Lysgård. Generelt er alle bakspillerne dyktige duellspillere. 

Når det gjelder målvaktene – Nikolai Wiig og Mats Bjørnstad (ex. Nøtterøy) er det to unge, lovende, men som ikke overraskende har svingt i prestasjonene – som vi gjerne ser hos unge målvakter. Det gjelder for oss å skaffe oss tidlig et psykologisk overtak. 

I forsvar er Bækkelaget et typisk 6-0-lag. Jeg tenker at det skal veldig mye til om Jørgen (Laug) kommer med noe som overrasker meg. Men om han går bort fra 6-0, så vil det være overraskende…»