Dagens motstander: FYLLINGEN/BERGEN – Kolstad

Dagens motstander: FYLLINGEN/BERGEN

Det er store endringer i spillerstallen etter forrige sesong; ni er kommet til mens åtte har forsvunnet; blant andre både Fredrik Mossestad og Marius Ferkingstad til svensk håndball – henholdsvis Skövde og IFK Ystad.

Fyllingen/Bergens toppscorer, Inge Aas Eriksen. (FOTO: FYLLINGEN/BERGEN)

Blant nykommerne er utvilsomt russeren Igor Karlov den mest spennende. Den 25-årige bakspilleren kom fra russisk klubb og har tre sesongers erfaring fra spill i Champions League. Han hadde egentlig ønsket seg ny klubbadresse i Frankrike, men havnet altså i Bergen. 

Karlov fikk ikke med seg den første seriekampen (tap mot Nærbø), men var på plass i kamp nummer to (ettmålstap mot Bækkelaget) og scoret fire goaler. Siden har han banket inn ytterligere 29 og er fjerde mestscorende – bare bak kantspillerne Didrik Linderud (34 scoringer) og Leander Seime (36) og klubbens toppscorer så langt, Inge Aas Eriksen med 39 nettkjenninger. Veteranen fra Stord var forøvrig også mestscorende i treningskampen mellom Kolstad og Fyllingen, spilt i Trondheim i slutten av august. Da banket bakspilleren inn 10 av Fyllingens 26 mål.

Eliteserieresultatene har så langt vært mye berg og dalbane; tre seire, to uavgjort og tre tap. Det har ført til åttendeplass på tabellen – på plassen over Kolstad – noe som er et godt stykke unna egen sesongambisjon – fjerdeplass.

GOMO SIER: «Det kommer til å bli en hel annen kamp enn treningskampen vi hadde mot Fyllingen i Kolstad Arena tidligere i høst. Da hadde de ikke med verken russeren (Igor Karlov) eller den danske høyrehendte bakspilleren Philip Holm. Det kommer til å bli et helt annet matchbilde – også fordi vi vil mangle både Simen Lyse og Adrian Aalberg i forhold til i treningskampen og i tillegg har spørsmålstegn ved både Gabriel Setterblom (syk) og Ronald Putans (kraftig smell i hodet i onsdagens kamp mot Haslum). Men de som stiller til kamp i Bergen i ettermiddag, de kan jeg love er klare!

Fyllingen er et lag som forsvarsmessig varierer med 6-0 og 5-1-forsvar. Offensivt har de 7 mot 6-spill som et grep. De snudde for eksempel kampen mot Viking med 7 mot 6-grep. Men uansett deres variasjoner, den største utfordringen for oss, også i dag, er oss selv. Det handler ikke minst om å være nøyaktige i begge ender av banen.»