«Ikke spektakulært, men sikkert» – Kolstad

«Ikke spektakulært, men sikkert»

– Han utfyller kriteriene som vi ser etter i landslaget som ung og lovende, type spillere vi ønsker å inspirere og få inn i «systemet».

Det sier rekruttlandslagstrener Valery Putans om Kolstad-kantspiller Elias Thome. 22-åringen Elias er tatt ut til sin første landslagssamling siden en samling for seks-syv år siden med de aller yngste landslagskandidatene. 

Fire Kolstad-gutter som er innkalt til landslagssamlinger. F.v.: Eskil Dahl Reitan, Gabriel Setterblom, Elias Thome og Henning Limstrand.

Når det gjelder kvalitetene som gjør Elias interessant for landslagsledelsen, sier Valery:

– Han har gjort vesentlig fremgang i forsvarsspillet. Nå ser vi han både kan fremprovosere brøyt og også snappe ballen og kontre. I angrep er han ganske OK. Det gjelder spesielt som pålitelig avslutter. Det er ikke så mye spektakulært, som du også ser hos en spiller som Magnus Jøndal. Men også felles for de to er at de fleste skuddene går i mål, og det er tross alt viktigst, sier Valery med et smil.

Og hva sier Elias selv til sjansen å få delta på rekruttlandslagets samling i starten på neste måned?

– Jeg fikk beskjed fra Gomo i forrige uke at det var mulig jeg kunne få innkalling til samling. Han sa at Christian Berge var interessert i å prøve ut Kasper Lien fra Halden og meg. Da jeg fikk vite at jeg faktisk skulle på samling, var det likefullt litt overraskende selvsagt – og veldig artig. Det blir bare å ta vare på muligheten når den nå byr seg. For meg er dette uttaket en form for bekreftelse på at mye og god trening gir resultater, sa høyrekanten da vi pratet med ham i forkant av dagens trening i Kolstad Arena.

Elias får følge av klubbkamerat Gabriel Setterblom til rekruttlandslagets samling i Skien. Gabriel står notert med tre juniorlandskamper og var også med på samling med rekruttene i januar, rett før EM; fikk også spille treningskamp mot EM-laget Latvia.

De uttatte fire i midten, sammen med to som fort kan komme med; Sander Rønning (på ytre venstre) og Simen Lyse, på ytre høyre i bildet.

Men det er faktisk flere Kolstad-gutter enn Elias og Gabriel som har fått innkalling til landslagssamling. Eskil Dahl Reitan og Henning Limstrand er begge uttatt til Juniorguttas samling – og med Sander Rønning som reserve til denne samlingen. Blir Sander uttatt, er det for første gang, mens Henning allerede har to juniorlandskamper på cv’en. Eskil er den mest rutinerte av de innkalte kolstadguttene med 22 landskamper på aldersbestemte landslag, for øvrig to flere enn lagkompis Simen Lyse. Simen er som kjent ennå ikke kampklar etter håndskaden han pådro seg i starten på sesongen. Men nå han melder seg klar, da er det liten tvil om at han også blir uttatt til «00-samling».

Til samlingen i Skien er det uttatt bare spillere fra norske klubber.

Håndballguttas tropp til EM-kvalik

I tillegg til innkallingene til samlinger, har Christian Berge og hans medtrenere tatt ut en 17-mannstropp til EM-kvalifiseringskampene mot Latvia, 4. og 8. november. I denne troppen er det bare én trønder, Sander Sagosen, og også bare én spiller med norsk klubbadresse, ØIF Arendals kantspiller Olaf Richter Hoffstad.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER