Daniel inn – ut sesongen – Kolstad

Daniel inn – ut sesongen

Tirsdag var Stian Gomo på tråden til Daniel Brandmo og lurte på om Daniel kunne tenke seg et kortvarig come back.

– Henvendelsen var både overraskende og ikke. Med Adrians alvorlige kneskade, hadde jeg tenkt tanken på at en henvendelse kunne komme. Jeg hadde også så vidt nevnt tema til samboer Mina, sa Daniel på vei til sin første håndballtrening på syv-åtte måneder.

Så litt forberedt på telefonsamtalen var han. Trener Stian og daglig leder Jostein Sivertsen hadde diskutert om man skulle gjøre noe slik situasjonen var, med førstevalget på venstrekanten, Adrian Aalberg, ute med korsbåndskade resten av sesongen.

– Det var selvsagt ikke så bra med to så ferske på den posisjonen. Sander (Rønning) har sant nok skaffet seg litt rutine, mens unggutten Magnus Stølefjell overhodet ikke har det. Hadde Adrian skulle vært ute i fem-seks uker, kunne vi fortsatt som vi har gjort, men ikke når det dreier seg om hele resten av sesongen.

Duo på venstrekanten resten av sesongen; Sander Rønning og come back-Daniel Brandmo.

– Derfor ble vi enige om å forespørre Daniel om han kunne tenke seg et come back ut sesongen. Vi var veldig klar på at Sander er den vi satser på, men at det vil være en ekstra trygghet å ha Daniel og hans rutine i troppen, både for Sander og for resten av spillergruppa, forteller Gomo.

Daniel var altså interessert, men trengte tenkepause til neste dag ikke minst for å snakke gjennom med samboer Mina det som kunne bli en ny hverdag for dem helt frem til neste vår.

– Men med den spesielle situasjonen med korona har vi ikke lagt spesielle planer, hverken reiser eller noe annet, derfor kunne dette passe for meg, for oss. I går ga jeg derfor beskjed om at jeg var klar for å være med ut sesongen, sier Daniel.

Hva så med formen? Daniel har holdt seg i god fysisk form ikke minst med crossfit. Sprint frem og tilbake 15-20 meter og (hånd)ball-behandling og spill, det er nok smårustne ferdigheter. Og hvor fort kan Daniel komme tilbake på et bra nivå, også håndballmessig?

Tilbake i gjengen. God stemning. Daniel (midt på bildet) på sin første trening etter i går å ha sagt ja til en kontrakt ut denne sesongen.

– Jeg er jo litt spent på det. Jeg trenger nok halvannen uke for å komme i ganske bra form.

Det er mindre enn ei uke til neste kamp – hjemmekamp mot Drammen førstkommende onsdag…

  • – Da vi snakket sammen i slutten av april og du fortalte at du hadde bestemt deg for å sette karrierestopp, da var manglende motivasjon årsaken. Nå er altså motivasjonen tilbake…

    – Etter å ha vært borte fra Kolstad i mange måneder, er jeg jo litt spent på hvordan det blir å returnere til daglige håndballtreninger igjen. Men jeg er motivert for å kunne bidra når laget nå er kommet i den situasjonen vi er, og jeg legger ikke skjul på at jeg har savnet adrenalin-kikket som kamper gir. 

– Enn om du trives som i «gode, gamle dager» med håndball hver eneste dag og får lyst til å forlenge kontrakten utover denne sesongen. Har du tenkt den tanken?

Daniel smiler og avslører kanskje at det har han ikke tenkt på, og svarer derfor:

– Det vil jeg ta som det kommer. Nå er jeg opptatt av å hjelpe til når det ble spørsmål om det. 

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther