Landslagstrener til Kolstad – Kolstad

Landslagstrener til Kolstad

Ole Martin Viken, fysisk trener for Håndballgutta, flytter til Trøndelag og blir tett tilknyttet Kolstad. 

Ole Martin Viken i samtale med William Aar. (ARKIVFOTO: Tore Sæther)

– Jeg har sammen med Zeljko Tomac vært en del i kontakt med Kolstad-miljøet og etter hvert fått gode relasjoner både til klubben og til trener Stian Gomo. Det Kolstad nå har uttalt om både å bli landets beste forsvarslag og totalt bli blant de aller beste lagene innen 2024, det vil jeg gjerne bidra til, forklarer Viken.

«Nysigneringen» innebærer nok en profesjonalisering i Kolstad på veien mot klubbens ambisiøse mål. Gomo sier:

– Vi har hatt bra kontakt med Ole Martin helt siden Lasse (Balstad) og Michels (Liaba) var på rekruttlandslaget. Han har vært hos oss ved flere anledninger, og da vi flagget økte ambisjoner, meldte Viken interesse. Flott, jeg skaffer deg drakt og sko, svarte jeg.

En meget fornøyd Stian Gomo; han har store forventninger til Ole Martin Viken tett på Kolstad-miljøet.

– For meg er det viktig å kunne være del av et miljø hvor det er aktivitet hele tiden og ikke bare på samlinger og kampperioder som med landslaget. Jeg trenger rett og slett å utøve yrket mitt. Christian (Berge) har ved flere anledninger påpekt hvor viktig det er å «holde seg varm», rent faglig. Det samme behovet har jeg. Da Kolstad signaliserte sin satsning, mente jeg det var noe som jeg kunne bidra med, sier Ole Martin Viken og legger til:

– Så er jeg takknemlig overfor Norges Håndballforbund ved Christian (Berge) at de har sagt ok til en slik oppgave i Kolstad. Selv om jeg flytter til Trøndelag i midten av november og starter med arbeidet i Kolstad umiddelbart, skal jeg samtidig videreføre mitt arbeide i Norges Håndballforbund med Håndballgutta. Og det er fortsatt slik at det er samlinger, individuelle oppfølginger av enkeltspillere og mesterskap med landslaget som har førsteprioritet. Det er Kolstad innforstått med, noe som også var en forutsetning for denne løsningen, sier Viken.

Ole Martin Viken har latt seg inspirere av Kolstads satsning og ambisjoner.
(FOTO: Norges Håndballforbund)

Det påtroppende samarbeidet med Ole Martin Viken er et nytt steg for Kolstad på veien mot norgestoppen. Viken, utdannet fysioterapeut fra Berlin, har skaffet seg en meget solid erfaring med håndball, ikke minst gjennom flere år som fysisk trener for Tysklands aller beste klubb, THW Kiel. Den nordtyske byen hvor Børge Lund tidligere har spilt og hvor Sander Sagosen og Harald Reinkind i dag spiller sentrale roller, hentet to serie- og like mange cupmesterskap pluss en Champions League-triumf med Viken i støtteapparatet.

Kolstad-spillerne ble for kort tid siden informert om klubbens avtale med Ole Martin Viken. Lagkaptein Håkon Følstad reagerer på denne måten:

– Å få en slik kjemperessurs med THW Kiel og landslaget på cv’n, det er selvsagt flott for oss. Viken er jo en tøffing, da. Det blir ikke mange «late» dager for oss, smiler Håkon og legger til: – Jeg føler at vi har lagt et bra grunnlag, og nå får vi en trener inn i klubben som vil gi oss et spisset styrketreningsopplegg for oss som håndballspillere. At en slik person vil være med oss, det er skikkelig kult, rett og slett artig.

Lagkaptein Håkon Følstad ser frem til å få en kjemperessurs som Ole Martin Viken i Kolstads trenerapparat.
(ARKIVFOTO: Tore Sæther)

Hva tror så Stian Gomo effekten av Vikens inntreden vil bli?

– På kort sikt vil han være tett på med oppfølging av fysisk trening, styrke, og ikke bare det, men også på områder som ernæring og miljøbygging, tema hvor Ole Martin også har bred erfaring. På lang sikt håper jeg at hans bidrag skal være med på å gjøre oss til landets skarpeste, sterkeste og raskeste lag.

Ole Martin Viken understreker at selv om han nå kommer inn i støtteapparatet rundt Kolstad-spillerne, så er det viktig å fortsette samarbeidet med Olympiatoppen:

– Olympiatoppen i Midt-Norge har gjort et glimrende arbeid så jeg kommer til rimelig dekket bord. Jeg ønsker derfor at dette samarbeidet skal fortsette og utvikles.

Ole Martin Viken har skrevet kontrakt med Kolstad som strekker seg ut 2021/22-sesongen og sier: «Så får vi ta en evaluering og se hvordan det eventuelt blir videre.» 

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther