Arendal-spøkelset lever i beste velgående – dessverre – Kolstad

Arendal-spøkelset lever i beste velgående – dessverre

 Kolstad dro til Arendal for å kvitte seg med bortebane-komplekset mot ØIF. Det ble det ingenting av. Kolstad pådro seg det største bortetapet mot ØIF – 23-32.

Bare én gang har vi sluppet inn så mange mål i seriekamp i Arendal, og bare én gang har vi scoret færre mål. Det blir stortap av slikt, eller som Ronald Putans -kåret til Kolstads beste – uttrykte det overfor direktesport.no da miseren var et faktum: «Dette var en liten flause.» Det var ikke å ta i for hardt!

Det er sannelig ikke lett å bli klok på Kolstad. At prestasjonene varierer, det er i alle fall sikkert – men det er naturligvis slett ikke noe styrketegn! Fra oppløftende prestasjon og klar seier mot medaljejagende Drammen til en trøstesløs dårlig forestilling i Sør Arena i kveld. Her bommet vi alt for mye på skudd (før pause) og pådro oss alt for mange tekniske feil (spesielt i andreomgangen). Arendalittene takket for tilbudene og kontret oss i senk – 11 kontra/ankomstmål. Vi hadde ingen(!) før pause, tre etter.

Mindre enn én time etter kampslutt er det kanskje for krevende å be Stian Gomo forsøke å forklare det vi nettopp hadde sett i Sør Arena. Men jeg spør likefullt:

– Å forklare det som skjer, er vanskelig. Til 8-6 henger vi bra med. Men så får vi en kort periode hvor de scorer tre og vi ingen. Da ser vi stresset ut, bommer mye, og det virker som om selvtilliten forsvinner. At det skjer, det overrasker. Kan det være at vi rett og slett fortsatt har for stor respekt for Arendal på hjemmebane, lurer Stian uten at han vet om det er riktig svar.

16 baklengs til pause og bare ni(!) scoringer selv. Det er mye å ta tak i den siste halvtimen, for mye skulle det altså vise seg:

– Vi bommet alt for mye i angrep – skudd og tekniske feil, og det dro vi med oss til forsvarsspillet som var elendig. Etter min mening er det ganske stor forskjell på Drammen vis à vi ØIF, fordel ØIF. Men det er likefullt ikke god nok forklaring på at våre prestasjoner varierer så mye.

Nå er det halvannen uke til neste kamp, Runar i Kolstad Arena. Da kan det forhåpentligvis også være med fullt mannskap…

– Ja, jeg håper inderlig det. I dag var Gabriel (Setterblom) hjemme i Trondheim og langt fra frisk fra det som ser ut til å være en virusinfeksjon – ikke korona! Simen Lyse slapp vi utpå banen for første gang siden håndskaden i serieåpningen. Han fikk kjenne litt på kamp igjen, blant annet i overtallsspill. Mot Runar håper jeg begge to er med for fullt. Det hadde vært kjekt, sier trener Stian.

 TEKST: Tore Sæther
FOTO: Skjermdump direktesport.no

FAKTA
ØIF Arendal – KOLSTAD 32-23 (16-9)
Sør Amfi – 1. november
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 4, Henning Limstrand 2, Sander Rønning 1, Rasmus Carlsen 3, Emil Raknes 1, Eskil Dahl Reitan, Martin Kærgaard 4, Håkon Følstad 2, Simen Lyse 1, Ronald Putans 4(2), Rasmus Mølgaard, Daniel Brandmo, Torbjørn Fredriksen Eide 1.
ØIFs toppscorer:
Sondre Paulsen 9(4)
Utvisninger; ØIF: 3 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.